ΑΝΑΛΗΘΕΣ ΟΤΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

  • Views 2899

Στις 14 Ιούνη 2016 η Αθηναϊκή ιστοσελίδα SPORTSFEED ανέφερε σε δημοσίευμα της υπό τον τίτλο «300.000 ευρώ ενόψει Πανελληνίου» ότι ο Υφυπουργός κ. Σ. Κοντονής επιτάχυνε την εκταμίευση δόσης της ετήσιας κρατικής τακτικής επιχορήγησης προκειμένου το δημοτικό «Παμπελοποννησιακό Στάδιο» (Π.Σ.) να προετοιμαστεί κατάλληλα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πρωτάθλημα Στίβου (Π.Π.Σ.) 2016.

Η επιχορήγηση όμως αυτή αφορά στο κρατικό «Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο» (ΠΕΑΚ), το οποίο δεν διαθέτει καν Στάδιο για να γίνουν αγώνες Στίβου, συνεπώς ουδεμία σχέση θα μπορούσε να έχει με τη σπουδαία διοργάνωση, που φιλοξένησε με ιδιαίτερη επιτυχία η πόλη μας.
Το δημοσίευμα αυτό δημιουργεί τις λανθασμένες εντυπώσεις στον Ελληνικό λαό ότι αφ’ ενός το δημοτικό Π.Σ. τυχαίνει ετήσιας τακτικής κρατικής επιχορήγησης και αφ’ ετέρου ότι αυτή επισπεύστηκε για να καλυφθούν οι ανάγκες του Π.Π.Σ. .

fda4c1_a0d6cef3be5b4fc1a6c604e60660794d-mv2_d_2992_2000_s_2

ο Δήμος Πατρέων επιδεικνύοντας καλή θέληση, απέδωσε την λανθασμένη πληροφόρηση σε άδολο λάθος του συντάκτη λόγω της μερικής συνωνυμίας των δύο εντελώς διαφορετικών αθλητικών δομών της πόλης μας και πιο συγκεκριμένα ως προς τη λέξη «Παμπελοποννησιακό» και έστειλε στις 20 Ιούνη 2016 στην ιστοσελίδα επιστολή προς δημοσίευση, για την αποκατάσταση της αλήθειας. Παρόμοια επιστολή όπως πληροφορηθήκαμε έστειλε και η Ένωση Αθλητικών Συλλόγων ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου.
Η παραπάνω ιστοσελίδα μέχρι σήμερα 2/7/2016 αντίθετα από τη δημοσιογραφική δεοντολογία δεν έχει δημοσιεύσει καμία από τις δύο επιστολές αποκατάστασης της αλήθειας και δεν έχει ανταποκριθεί σε μεταγενέστερη παράκληση μας να επικοινωνήσει μαζί μας για να μας εξηγήσει τους λόγους, που αρνείται να δημοσιεύσει την επιστολή μας.
fda4c1_81e32dedce46403b989ebb4945eacd48-mv2_d_2992_2000_s_2
Μετά από αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε γνωστά στην Ελληνική κοινή φίλαθλη γνώμη και ειδικότερα στους Πατρινούς πολίτες τα παρακάτω :
  1. Καμία αθλητική δομή του Δήμου Πατρέων, συμπεριλαμβανομένου και του Π. Σ. δεν έτυχε ποτέ μέχρι σήμερα τακτικής ετήσιας κρατικής επιχορήγησης.
  2. Τα τελευταία δύο χρόνια περίπου, που έχει αναλάβει καθήκοντα η νέα Δημοτική Αρχή, ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, ούτε η τωρινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν επιχορήγησαν ποτέ έστω με μισό ευρώ, καμία αθλητική δομή του Δήμου Πατρέων συμπεριλαμβανομένου και του Π.Σ.
Από την Δοικούσα Επιτροπή του Π.Σ.