ΠΑΜΠΑΤΡΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ

  • Views 2468

Αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στην Πάτρα με στόχο τη διεκδίκηση της πλήρους παραχώρησης της παραλιακής ζώνης στοΔήμο Πατρέων και νέες συμμετοχές ανακοινώνονται συνεχώς. Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατη δήλωσή του ο υπουργός ΕπικρατείαςΑλέκος Φλαμπουράρης, έκανε λόγω για οριστική σύμβαση παραχώρησης υπέρ του Δήμου, η μέχρι στιγμής έλλειψη όμως συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και όρων, δεν αφήνει το Δήμο και τους τοπικούς φορείς να εφησυχάσουν.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι:«στηρίζει την «Στρατηγικής Σημασίας Υπόθεση για την Πάτρα του Θαλάσσιου Μετώπου» και ενώνει τη Φωνή του με τους άλλους Φορείς Δυναμικά και Διεκδικητικά για την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των πολιτών της Πάτρας να γίνει πάλι παραθαλάσσια η πόλη μας, όπως εξάλλου υποσχέθηκε και ο σημερινός Πρωθυπουργός.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανθρώπινη πόλη όταν οι πολίτες της δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο Θαλάσσιο Μέτωπο να περπατήσουν, να ξεκουραστούν και να δημιουργήσουν εκδηλώσεις αναψυχής και αθλητισμού κ.ά.
Το Ε.Κ.Πάτρας καλεί τα Σωματεία μέλη του να συμμετάσχουν στην Παμπατραϊκή Κινητοποίηση την Τρίτη 5 Ιούλη στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Τριών Συμμάχων».

Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ «καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους στην Παμπατραϊκή Συγκέντρωση Τρίτη 5 Ιούλη στις 8 το βράδυ στην πλατεία Τριών Συμμάχων, για την οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στον Πατραϊκό λαό.

Τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας που βιώνουν καθημερινά την επίθεση Κυβέρνησης – ΕΕ – επιχειρηματικών ομίλων με τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας, την βαριά φορολογία, τις περικοπές σε μισούς, συντάξεις και επιδόματα, δεν μπορούν να ζουν αποκλεισμένοι στην ίδια τους την πόλη από την πρόσβαση στη θάλασσα, που αποτελεί ανάσα ζωής. Δεν συμβιβαζόμαστε με την παραπέρα υποβάθμιση της ζωής μας.

Απαιτούμε, μαζί με το Δήμο και τους άλλους φορείς:

την οριστική παραχώρηση ολόκληρης της παραλιακής ζώνης.

Να παραμείνει δημόσια περιουσία, ελεύθερη στη χρήση της από το λαό χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

Να χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για την συνολική ανάπλασή της.

Μέσα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζουν, με τη σφαγή στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τα λαϊκά στρώματα, η οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου θα αποτελέσει μια ανάσα δροσιάς, έναν ελεύθερο χώρο για αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες. Με τον οργανωμένο αγώνα και με την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, της νεολαίας, μπορεί να γίνει πράξη η οριστική παραχώρηση της παραλιακής ζώνης. Όλοι στην παμπατραίκή κινητοποίηση την Τρίτη 5 Ιούλη στις 8 το βράδυ στην πλατεία Τριών Συμμάχων».

Σχετικές ειδήσεις:

Έντονη κινητικότητα για την παραλιακή ζώνη στην Πάτρα

Α. Φλαμπουράρης: «Οριστική παραχώρηση του λιμανιού της Πάτρας μεταξύ Δήμου Πατρέων και ΟΛΠ»

Παμπατραϊκό συλλαλητήριο διεκδίκησης της παραλιακής ζώνης την Τρίτη 5 Ιούλη

Το έργο του Αθλητικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πάτρας «Ιάσων» και οι παρεμβάσεις του Δήμου στην πλαζ – Το ert.gr στην Αχαΐα

Δήμος Πατρέων: Ανάδειξη & ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του αθλητισμού – Συνέντευξη του Τ. Πετρόπουλου στο ert.gr

Η πρώτη Δημοτική πίστα Pump Track στην Ελλάδα από το Δήμο Πατρέων

πηγή ERT.gr