Διάλεξη για την αναγνώριση και εκπαίδευση των χαρισματικών παιδιών

  • Views 2012

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη, για γονείς και εκπαιδευτικούς, διοργανώνει στην Πάτρα η Ελληνική MENSA, το Σάββατο 4 Μαρτίου και ώρα 18:30, στο Press Room του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Θα αναλυθεί σε όλες τις πτυχές το μείζον θέμα της αναγνώρισης και εκπαίδευσης των Χαρισματικών παιδιών.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η επιστημονικά υπεύθυνη Χαρισματικότητας της Mensa κ. Δανάη Δεληγεώργη, ΜΑGifted Εducation & Social Emotional Needs, Ψυχοπαιδαγωγός Κοινωνικής και Συναισθηματικής Ανάπτυξης. Θα αναφερθεί στα σημαντικότερα γνωτικά χαρακτηριστικά των χαρισματικών παιδιών, σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα, και στην εκπαιδευτική διαχείρισή τους.

Επίσης, στο  κεντρικό διδακτήριο του Ομίλου Κουτσαντώνη (Γούναρη 35 ) , η Ελληνική MENSA στο πλαίσιο των σκοπών της, για την αναγνώριση και υποστήριξη της ανθρώπινης ευφυΐας, θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 11 Μαρτίου και ώρα 17:00, τα επίσημα τεστ I.Q. εισαγωγής στην MENSA.

Το τεστ (FRT – J ) απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως και 14 ετών, και το τεστ  (FRT Form A) σε άτομα άνω των 14 ετών.

Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους και δεν προϋποθέτουν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.