Φωτισμός της μεταλλικής κατασκευής του Σταδίου

  • Views 2542

Στα πλαίσια της συνεχούς συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Σταδίου τοποθετήθηκε στην εξωτερική πλευρά της μεταλλικής κατασκευής από το προσωπικό του Δήμου ρυθμιζόμενος γραμμικός φωτισμός LED 32.000 χρωμάτων, που θα ανάβει κατά τη διάρκεια μεγάλων αθλητικών γεγονότων και διαφόρων άλλων εκδηλώσεων τονίζοντας το ιδιαίτερο αυτό χαρακτηριστικό στοιχείο του  χώρου.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η συντήρηση (βάψιμο) του συνόλου των κιγκλιδωμάτων του σταδίου. Με την ολοκλήρωση δε της μόνωσης στις κερκίδες  άρχισε και το βάψιμο των εξωτερικών και εσωτερικών τοίχων και αιθουσών.

 

 

Όλες οι εργασίες γίνονται από το προσωπικό του Δήμου  χωρίς την παραμικρή κρατική συνδρομή. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες που στοιχειώδης υποχρέωση τους είναι να χρηματοδοτούν τη συντήρηση και λειτουργία μιας τόσο μεγάλης αθλητικής εγκατάστασης, δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ στο Στάδιο παρ’ ότι σηκώνει το κύριο βάρος του αθλητισμού στην πόλη και όχι μόνο.

Ολοκληρώνεται ακόμη εντός των ημερών η τοποθέτηση του νέου Συστήματος Ασφαλείας με 32 κάμερες υψηλής ευκρίνειας, 3 καταγραφικά και 6 οθόνες TFT HR 60 ιντσών, απαραίτητου για τη λειτουργία του Σταδίου σύμφωνα με τον τελευταίο Αθλητικό νόμο. Πρέπει και εδώ να τονισθεί πως ενώ η κυβέρνηση ψήφισε και επέβαλε τον νόμο δεν χρηματοδοτεί την εφαρμογή του παρ’ ότι δόθηκαν έγκαιρα οι σχετικές μελέτες που ζητήθηκαν και που εκπόνησαν άμεσα οι δημοτικές υπηρεσίες.

Ο Δήμος της Πάτρας πάρα τις μεγάλες δυσκολίες και την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης συνεχίζει τις εργασίες αποκατάστασης των βλαβών και συντήρησης του Σταδίου. Θεωρώντας δικαίωμα την ΔΩΡΕΑΝ άθληση όλου το λαού, αρνείται το προτεινόμενο ιδιωτικοοικονομικό μοντέλο “ο αθλούμενος πληρώνει (για μια ακόμη φορά) για τη χρήση” και απαιτεί αμμεση οικονομική ενίσχυση για συντήρηση και βελτίωση των αθλητικών υποδομών της πόλης.

Ο Λαός της πόλης μας βλέπει, κρίνει και βγάζει ασφαλώς τα συμπεράσματά του.