Η Πάτρα διεκδικεί τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019 – Συγκροτήθηκε η επιτροπή που θα συντάξει το φάκελο

  • Views 2260

Συγκροτήθηκε η επιτροπή διεκδίκησης από την Πάτρα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019. Πρόεδρος της Επιτροπής αναλαμβάνει ο σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων σε θέματα αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, γραμματέας ο δημοσιογράφος Νάσος Νασόπουλος (πρώην city manager του «Αθήνα 2004») και μέλος ο πολιτικός μηχανικός Θεόδωρος Μενεγής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης αναφέρουν:

“Με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη αποτελούμε την Επιτροπή Διεκδίκησης της Πάτρας για την φιλοξενία των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019.

Πρόκειται για μια σημαντική αθλητική διοργάνωση που επαναφέρει την Πάτρα στη διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας.

Περισσότεροι από 2.000 αθλητές και μέλη αποστολών από 25 χώρες της Μεσογείου θα συναντηθούν για μια εβδομάδα στην πόλη που θα επιλεγεί για να φιλοξενήσει τους Αγώνες, ενώ μεγάλος αναμένεται να είναι και ο αριθμός των επισκεπτών. Τα οφέλη για την περιοχή θα είναι σημαντικά.

Έχοντας επίγνωση της δυσκολίας του εγχειρήματος, αλλά και των πιεστικών χρονοδιαγραμμάτων εντός των οποίων πρέπει να λειτουργήσουμε, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στεφθεί η διεκδίκηση με επιτυχία.

Τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξουμε συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους των τοπικών Φορέων, προσβλέποντας στην υποστήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια.

Η διεκδίκηση μιας τόσο σημαντικής  διοργάνωσης πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της περιοχής και κυρίως των πολιτών της.

Ενώνοντας δυνάμεις μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, μπορούμε να ξαναβάλουμε την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή στο χάρτη των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων αποκομίζοντας τα μεγάλα οφέλη που συνεπάγεται ένας τέτοιος ρόλος.

Ελπίζουμε ότι στις 13 Οκτωβρίου ( ημερομηνία που θα επιλεγεί στην Tarragona της Ισπανίας από την Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων η διοργανώτρια πόλη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019) θα κάνουμε το πρώτο βήμα”.

 

Πηγή: “The Best news”.