ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

  • Views 1976

 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάντμιντον που πραγματοποιήθηκε αυτό το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο “Κουκούλι” με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων, μαζί με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο “Δ. Τόφαλος”, ουσιαστικά ανοίγουν μία αθλητικά μεστή χρονική περίοδο (2018-19), κατά την οποία η Πάτρα θα φιλοξενήσει μια σειρά πολύ μεγάλων Εθνικών και Διεθνών αθλητικών γεγονότων.

Την επόμενη  λοιπόν εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο τουρνουά για τον 8ο όμιλο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων Ποδοσφαίρου και οι φίλαθλοι της ευρύτερης περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να δουν μεταξύ άλλων και τα νέα ταλέντα της χώρας μας.

Το Πάσχα στην Πλαζ θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στην κατηγορία Lazer 4,7.

Θα ακολουθήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Open Water (καλύμβηση ανοικτής θάλασσας) στο παλιό λιμάνι, αναβιώνοντας τις χρυσή εποχή του ΝΟΠ.

Λίγο αργότερα τον Ιούνιο 2018 θα πραγματοποιηθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και στο Νότιο Πάρκο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Τοξοβολίας, που θα αποτελέσει και πρόκριμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Τον Ιούλιο 2018 θα πραγματοποιηθεί, για τρίτη συνεχόμενη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών Γυναικών. 

Τον Οκτώβρη 2018 θα πραγματοποιηθεί το 6o Run Greece, που έχει αναδειχτεί στο μεγαλύτερο μαζικό δρομικό γεγονός της χώρας.

Τον ίδιο μήνα θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Ημιμαραθώνιος στη μνήμη του Φάνη Τσιμιγκάτου. 

Το 2019 θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στην κατηγορία J24. 

Στις σπουδαίες διοργανώσεις συμπεριλαμβάνονται φυσικά και τα ετήσια καθιερωμένα γεγονότα των δυναμικών αθλημάτων (κυρίως πυγμαχία) και του μηχανοκίνητου αθλητισμού (Ράλι, Ανάβαση, Καρτ) και τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα διαφόρων Ολυμπιακών Αθλημάτων. 

 

Επί πλέον η Πάτρα έχει γίνει πλέον ελκυστική και για πλήθος άλλων μικρότερων αλλά σημαντικών δρομικών γεγονότων και αθλητικών events που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, όπως το Πανελλήνιο Τουρνουά Ράγκμπι Γιούνιον στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο το Σ/Κ 17-18 Μάρτη, ή έχουν προγραμματιστεί (Μπάσκετ 3 on 3. Street Relays, Brige Experians, Ποδόσφαιρο 2 Χ 2 κ.ά.).

 

Αυτή η αθλητική πανδαισία που θα ζήσει η πόλη για πρώτη φορά, θα ολοκληρωθεί με το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που έχει γίνει στη χώρα μετά την κρίση, τους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες ton Αύγουστο – Σεπτέμβρη 2019.