ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΣΙΟΥΛΗ

  • Views 3022

Στις 17 Ιουνίου 2015 ο Πατραϊκός και ο ελληνικός στίβος έγιναν φτωχότεροι. Έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή στα 56 της χρόνια η μεγάλη αθλήτρια και σπουδαία προπονήτρια ΑΛΕΚΑ ΣΙΟΥΛΗ, προκαλώντας μας βαθιά θλίψη.

Η αθλήτρια του ΠΑΟΚ Αλέκα Σιούλη επονομαζόμενη «Σαϊτα» ήταν η κορυφαία Ελληνίδα σπρίντερ της δεκαετίας 1980 και κατείχε 15 Πανελλήνια ρεκόρ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Μαζί με τον σύζυγο της Βασίλη Βενέρη ήρθαν στην Πάτρα το 1989 διορισμένοι στη Μέση Δημόσια Εκπαίδευση και ανέλαβαν ως προπονητές το τμήμα στίβου της Παναχαϊκής.

Επί των ημερών τους η Παναχαϊκή ανέδειξε μια πλειάδα σπουδαίων αθλητών που πέτυχαν μια συγκομιδή 250 μεταλλίων σε όλες τις διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου κι έφεραν τον ιστορικό σύλλογο μέχρι και τη 12η θέση της Πανελλήνιας κατάταξης.

 

 

Την Αλέκα Σιούλη τόσο ως αθλήτρια όσο και ως προπονήτρια – δασκάλα πέρα από το πληθωρικό ταλέντο της, την άρτια παιδαγωγική της συγκρότηση και την επιστημονικοτεχνική της κατάρτιση, τη χαρακτήριζαν ο δυναμισμός, το πάθος, η αποφασιστικότητα, η συνέπεια, η αφοσίωση, η επιμονή και το ήθος. Γι αυτό και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους αθλητές και τις αθλήτριές της.

Ως προπονήτρια της Παναχαϊκής και καθηγήτρια Στίβου του Αθλητικού Σχολείου Πάτρας εργάστηκε αρκετά χρόνια στο ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ συνδέοντας με αυτό άρρηκτα το όνομά της, γεγονός το οποίο θα αναδειχτεί άμεσα με πρωτοβουλία της Διοικούσας Επιτροπής.

Αλέκα,

σε ευχαριστούμε για ό,τι πρόσφερες στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα και

ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ

με σεβασμό και εκτίμηση.

 

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

του Παμπελοποννησιακού Σταδίου

Ο Πρόεδρος

Τάκης Πετρόπουλος