Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας μπαίνει σε άλλη τροχιά – Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης

  • Views 2538

18-06-2019                                                                                           ΠΗΓΗ: PATRASEVENTS.GR

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας μπαίνει σε άλλη τροχιά - Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διοικούσα επιτροπή για ένα σημαντικό έργο που αφορά το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και που θα βάλει το στολίδι αυτό της Πάτρας σε άλλη τροχιά. 

Πρόκειται για το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης που κατάφερε να εξασφαλίσει η διοικούσα επιτροπή του Σταδίου, σε συνεργασία με τις δημοτικές υπηρεσίες του, μέσα από χρηματοδότηση προγράμματος ΕΣΠΑ.

Το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης θα ξεπεράσει σε κόστος το 1.000.000 ευρώ και οι διαδικασίες για να προχωρήσουμε από την θεωρία στην πράξη έχουν ολοκληρωθεί.

Η μελέτη του έργου που έγινε με υπεύθυνο τον μηχανικό του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, Ανδρέα Γκοντζή, (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, κάτοχος μεταπτυχιακού και υποψήφιος διδάκτορας), έχει πάρει ήδη το “πράσινο” φως, οι φάκελοι έχουν κατατεθεί και αναμένεται οι εργασίες να ξεκινήσουν το επόμενο τρίμηνο.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι υπηρεσίες του δήμου και όσοι εργάστηκαν για αυτή τη μελέτη πήραν συγχαρητήρια για τη δουλειά τους από την αρμόδια επιτροπή που εγκρίνει τις μελέτες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Το έργο θα δώσει μία άλλη δυναμική στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο για τα επόμενα χρόνια και αναμένεται να το σταθεροποιήσει στην ελίτ των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας.

Πλέον θα αποκτήσει την προοπτική για να φιλοξενήσει ευρωπαϊκές και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, κάτι που ασφαλώς θα έχει αντίκτυπο στον αθλητικό τουρισμό, σε έναν τομέα που η Πάτρα έχει κάνει ήδη κάποια σημαντικά βήματα.

Παράλληλα, θα λειτουργήσει ενισχυτικά προς το ταμείο του δήμου από τη στιγμή που με την ενεργειακή αναβάθμιση θα μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας που τώρα δαπανώνται αναγκαστικά για να καλυφθούν οι ανάγκες των αθλητών και των Πατρινών που γυμνάζονται και αθλούνται στις εγκαταστάσεις καθημερινά.

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας μπαίνει σε άλλη τροχιά - Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης

Τι περιλαμβάνει το έργο

H μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του Σταδίου έχει ύψος 1.019.810,72 ευρώ και αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε αποκλειστικά από μηχανικούς της Δ/νσης Αρχιτεκτονικού Έργου του Δήμου Πατρέων.

Ο φάκελος κατατέθηκε στο ΕΣΠΑ με τίτλο: «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων – Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις» αξιολογήθηκε επιτυχώς από το Υπουργείο Οικονομικών και περιλαμβάνει:

φωτισμό: την αντικατάσταση των λαμπτήρων και των φωτιστικών με λαμπτήρες και φωτιστικά τεχνολογίας LED. Συγκεκριμένα 3.708 τεμάχια θα αντικαταστήσουν την παλιά τεχνολογία με τεχνολογία LED.

– την αντικατάσταση του πρωτεύοντος λέβητα θέρμανσης και των τεσσάρων εξωτερικών ψυκτών με πιστοποιημένες αντλίες θερμότητας.

την αντικατάσταση του δευτερεύοντος λέβητα με πιστοποιημένες αντλίες θερμότητας, την εγκατάσταση δυο ταμιευτήρων (2000lt έκαστος) και σύστημα ηλιακών συλλεκτών 40 περίπου τετραγωνικών μέτρων.

την αντικατάσταση των υφιστάμενων οθονών, με αντίστοιχες LED νέας γενιάς. Οι προτεινόμενες οθόνες θα υποστηρίζουν υψηλής ανάλυσης πολυμεσικό, έγχρωμο περιεχόμενο (εικόνα, βίντεο κλπ), με δυνατότητες ενσύρματης και ασύρματης επικοινωνίας (Η/Υ, smartphone, κλπ) και ταυτόχρονης χρήσης των οθονών με διαφορετικές παρουσιάσεις, διαφημίσεις κλπ

την προμήθεια και εγκατάσταση BMS για την απομακρυσμένη αυτοματοποιημένη διαχείριση των συστημάτων φωτισμού, ψύξης, θέρμανσης κλπ συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση πόρων μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και επιμηκύνοντας το χρόνο ζωής των Η/Μ εγκαταστάσεων.