Άριστα σε όλα πήρε η Πάτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου!

  • Views 2098

31-7-2019                                                                    ΠΗΓΗ: PATRASEVENTS.GR

 

Η αχαϊκή πρωτεύουσα έδειξε τις δυνατότητες που έχει στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων 

 

Άριστα σε όλα πήρε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου στην Πάτρα, με το ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον δήμο της Πάτρας, να διοργανώνουν μία από τις καλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις των τελευταίων ετών. 

Στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο βρέθηκε για ακόμα μία χρονιά η ελίτ του κλασικού αθλητισμού, οι καλύτεροι αθλητές σε όλα τα αγωνίσματα. Από την Βούλα Παπαχρήστου, τον Κώστα Φιλιππίδη, την Άννα Κιάφα, την Κατερίνα Δαλάκα, την Ραφαέλα Σπανουδάκη, τον Γιάννη Νυφαντόπουλο, τον Κώστα Δουβαλίδη, την Ειρήνη Βασιλείου, την Ελισάβετ Πεσιρίδου και φυσικά την Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά και τόσους ακόμα.

Αθλητές που τα έδωσαν όλα και πρόσφεραν τον καλύτερο τους εαυτό πετυχαίνοντας μεγάλες επιδόσεις και δίνοντας το ανάλογο θέαμα στους φιλάθλους. Πρωταθλητής της διοργάνωσης από πλευράς συλλόγων αναδείχτηκε ο Ολυμπιακός και το τμήμα του στίβου του που συγκέντρωσε συνολικά την υψηλότερη βαθμολογία. 

Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Στάδιο δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν τους αθλητές σε κάθε προσπάθεια τους. Η παρουσία του κόσμου, παρά την ζέστη που επικρατούσε, ήταν καλύτερη από τις περασμένες χρονιές και ειδικότερα τις απογευματινές ώρες ορισμένες από τις θύρες του Σταδίου ήταν γεμάτες από κόσμο. 

 

Στο Στάδιο βρέθηκε την Κυριακή και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που παρακολούθησε τους αγώνες και χειροκρότησε τους αθλητές. Αυτό που άφησε για ακόμα μία χρονιά τις καλύτερες εντυπώσεις από πλευράς διοργάνωσης ήταν το Παμπελοποννησιακό Στάδιο που απέδειξε ότι παραμένει η πιο σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση τη χώρας για αυτό του είδους το πρωτάθλημα, την μεγαλύτερη εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ.

Με ανανεωμένο ταρτάν στο στίβο, με ένα σύγχρονο σκάμμα, με καινούργιους ηλεκτρονικούς πίνακες και φυσικά με μία διοικούσα επιτροπή που ήταν πανέτοιμη για την διοργάνωση του πανελλήνιου αυτού πρωταθλήματος. Πέρα από το αγωνιστικό και οργανωτικό μέρος, το πανελλήνιο πρωτάθλημα έδωσε και μια άλλη πνοή στην Πάτρα τις μέρες που έγινε. 

Στην Πάτρα βρέθηκαν το διήμερο πάνω από 2.000 επισκέπτες που ήρθαν στην πόλη για αυτή τη διοργάνωση, κλείνοντας τα περισσότερα από τα δωμάτια των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων της αχαϊκής πρωτεύουσας και της περιφέρειας της.

Είναι ένα σημαντικό παράδειγμα του πόσα μπορεί να προσφέρει στην πόλη ο αθλητικός τουρισμός και η διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, με την Πάτρα να έχει κάνει σημαντικά βήματα προς μια τέτοια κατεύθυνση. Και πλέον περιμένουμε τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, έχοντας μπει στην τελική ευθεία.