“Έπεσαν” οι υπογραφές για το μεγάλο έργο στου ΑΣΟ

  • Views 1907

27-8-2019                                                                                     πηγή: SPORTIN

Υπογράφηκε τη Δευτέρα από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη η σύμβαση κατασκευής του έργου «Μετατροπή εγκαταστάσεων του Α.Σ.Ο. σε εκθεσιακό χώρο», προϋπολογισμού 7,9 εκατομμυρίων ευρώ,με χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Το έργο αφορά εργασίες για την μετατροπή και διαμόρφωση των εγκαταστάσεων του Α.Σ.Ο. σε ΠΟΛΥΧΩΡΟ με δυνατότητα να φιλοξενεί θεατρικές, εκθεσιακές και αθλητικές δραστηριότητες, όπως και δραστηριότητες εστίασης και θα ξεκινήσει άμεσα.Το κτίριο διαρθρώνεται σε τέσσερις αυτοτελείς λειτουργικές ενότητες που περιλαμβάνουν:

Θέατρο, Χώρους εκθέσεων , Χώρους ψυχαγωγίας και Αθλητικούς χώρους. Η μετατροπή των εγκαταστάσεων του Α.Σ.Ο. σε ΠΟΛΥΧΩΡΟ προβλέπει ήπια επέμβαση με στόχο την επιτυχή υποδοχή των νέων χρήσεων στο υπάρχον συγκρότημα. Οι αλλαγές που προτείνονται έχουν ως γνώμονα το σεβασμό στις μορφολογικές ιδιαιτερότητες και λειτουργικές δυνατότητες του κτιρίου.

Η αποκατάσταση και η προβολή του θα το αναδείξει ως ένα ελκυστικό κτίριο για όλη την πόλη, που αποκαλύπτει μια ενδιαφέρουσα πτυχή για την ολοκληρωμένη μορφή των βιομηχανικών κτιρίων της εποχής του. Ο λαός και η νεολαία των υποβαθμισμένων Νότιων συνοικιών, όλη η πόλη, θα αποκτήσουν ένα πολύ μεγάλο πολιτιστικό – αθλητικό κέντρο που θα λειτουργήσει θετικά στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ζωής και της καθημερινότητάς τους.