To Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ άνοιξε τις “πύλες” του στην Πάτρα

  • Views 2097

17-02-2020                                        ΠΗΓΗ: PATRASEVENTS.GR

Δραστηριότητες και εκπαιδευτικές δράσεις “πλημμύρησαν” το Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Το πρωί της Κυριακής στο κεντρικό γήπεδο του Παμπελοποννησιακού Σταδίου πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Το Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ είναι μία εκδήλωση εταιρικής υπευθυνότητας που αφορά σε 1000 και πλέον παιδιά ακαδημιών της ευρύτερης περιοχής, τα οποία συμμετέχουν σε μία όμορφη γιορτή του αθλητισμού με ποικίλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, προωθώντας αξίες και αθλητικά ιδεώδη, όπως το «ευ αγωνίζεσθαι», ο σεβασμός, η αφοσίωση και η ομαδικότητα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λαμβάνουν χώρα φιλικοί αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ ακαδημιών, βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις για γονείς και παιδιά και επιστημονικές ομιλίες για θέματα που απασχολούν τους γονείς.

Για πρώτη φορά φέτος, στο Φεστιβάλ συμμετέχουν και οι 50 ερασιτεχνικές ακαδημίες καλαθοσφαίρισης που διανύουν ήδη τον δεύτερο μήνα εφαρμογής του προγράμματος.

Περισσότερα από 1.400 παιδιά και 2.000 συνοδοί έδωσαν το παρών στην εκδήλωση καθώς και 21 αθλητικές ακαδημίες από όλη την Ελλάδα.

Πρεσβευτές του προγράμματος είναι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Κριστόφ Βαζέχα, Γιόζεφ Βάντζικ και Τάσος Μητρόπουλος.

Το γήπεδο χωρίζεται σε τέσσερα (4) ίσα τεταρτημόρια, καθένα από τα οποία αντιστοιχεί και προβάλει μία αξία του αθλητισμού και διαθέτει ένα (1) χρώμα που το σηματοδοτεί και συγκεκριμένες δραστηριότητες. Ο διαχωρισμός είναι ο εξής:

Τεταρτημόριο 1:

Αξία: ΑΦΟΣΙΩΣΗ Χρώμα: Κόκκινο
Δραστηριότητες: Μπασκετική σκυταλοδρομία, εκμάθηση ποδοσφαιρικών και μπασκετικών δεξιοτήτων, διαγωνισμός μπασκετικών βολών, Χόκεϋ

Τεταρτημόριο 2:

Αξία: ΣΕΒΑΣΜΟΣ Χρώμα: Πράσινο
Δραστηριότητες: Σύντομη εισαγωγή σε παραολυμπιακό αθλητισμό, εκμάθηση παραολυμπιακών αθλημάτων, παιχνίδι για τυφλούς, μπάσκετ με αμαξίδιο, αγώνας ποδοσφαίρου χωρίς σκορ και κατάταξη

Τεταρτημόριο 3:

Αξία: ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ Χρώμα: Μπλε
Δραστηριότητες: Εκμάθηση τριών Ολυμπιακών Αθλημάτων, αγώνας ποδοσφαίρου χωρίς σκορ και κατάταξη

Τεταρτημόριο 4:

Αξία: ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ
Χρώμα: Κίτρινο
Δραστηριότητες: Διατροφικό παιχνίδι, Ασκήσεις αυτοάμυνας, Dodgeball, Ράγκπι