Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας υποψήφιο για να φιλοξενήσει ευρωπαϊκό παιχνίδι

  • Views 1683

12-8-2020                                                                                                    Πηγή: patrasevents.gr

Είναι στη λίστα της ΟΥΕΦΑ με τα ουδέτερα γήπεδα 

Στη λίστα των γηπέδων που είναι υποψήφια για να φιλοξενήσουν αγώνες του Champions League & Europa League είναι το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.

Το γεγονός επιβεβαιώνει το πόσο σωστή δουλειά έχει γίνει από τη Διοικούσα Επιτροπή του Σταδίου και τη Δημοτική Αρχή.

Ωστόσο, όλα πάνω σε αυτό το θέμα έχουν ξεκινήσει από την καλή επιδημιολογική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα, με την ΟΥΕΦΑ να την έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στις υποψήφιες χώρες για να φιλοξενήσει αγώνες σε ουδέτερη έδρα.

Έτσι, και οι 55 εγχώριες ομοσπονδίες έχουν την άδεια για να κάνουν ταξίδι στην χώρα μας. Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο είναι ανάμεσα στα εφτά γήπεδα της Ελλάδος που είναι υποψήφια για να φιλοξενήσουν ευρωπαϊκούς αγώνες, με μεγάλους συλλόγους να έρχονται στην Πάτρα.

Τα εφτά γήπεδα της Ελλάδος που ανακοινώθηκαν ως υποψήφια είναι τα εξής: το Παμπελοποννησιακό Στάδιο (Πάτρα – κόστος διεξαγωγής 15.000 ευρώ ανά παιχνίδι), το «Κλ. Βικελίδης» (Θεσσαλονίκη – κόστος διεξαγωγής 75.000 +ΦΠΑ ανά παιχνίδι), τα Πηγάδια (Ξάνθη – Κόστος διεξαγωγής 8.000 ανά παιχνίδι), το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» (Τρίπολη – κόστος διεξαγωγής 50.000 ανά παιχνίδι), το AEL FC Arena (Λάρισα – κόστος διεξαγωγής 30.000 + ΦΠΑ ανά παιχνίδι), το «Γ. Καμάρας» (Αθήνα – 18.000 κόστος διεξαγωγής ευρώ ανά παιχνίδι) και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (Αθήνα – κόστος διεξαγωγής 75.000 ανά παιχνίδι).

Όπως βλέπει κανείς από τη λίστα το Παμπελοννησιακό Στάδιο είναι το δεύτερο φθηνότερο γήπεδο από πλευράς διεξαγωγής κόστους ανά παιχνίδι, ενώ ένα ακόμα πλεονέκτημα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα έχει να κάνει με την απόσταση αφού ο νέος αυτοκινητόδρομος έχει μειώσει κατά πολύ τον χρόνο διάρκειας του ταξιδιού από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στην Πάτρα.

Είναι αρκετά πιθανό έτσι λόγω της πανδημίας και του κορωνοϊού να δούμε στην Πάτρα μετά από χρόνια ένα παιχνίδι ευρωπαϊκού κυπέλλου. Το τελευταίο που έγινε στην αχαϊκή πρωτεύουσα ήταν τον Μάρτη του  2006 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ μεταξύ του ΠΑΟ και της ουκρανικής Μέταλουργκ Ζαπορίζιε. Πριν από 14 χρόνια δηλαδή…

Μια διεθνής αναγνώριση του υψηλού επιπέδου αθλητικών υπηρεσιών

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής: “Σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, συμπεριλαμβάνεται στα Ευρωπαϊκά γήπεδα, που θα χρησιμοποιηθούν λόγω κορωνοϊού ως ουδέτερα, για το Europa League και το Champions League.

Την δυνατότητα αυτής της επιλογής, που έγινε μετά από πρόταση της ΕΠΣΑ και της ΕΠΟ, έδωσε ο νέος, υπερσύγχρονος χλοοτάπητας του Σταδίου, αλλά και τα γενικότερα έργα εκσυγχρονισμού που έχουν γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η επιλογή αυτή, είναι μια ακόμα διεθνής –ίσως η σημαντικότερη- αναγνώριση του υψηλού επιπέδου αθλητικών υπηρεσιών, που παρέχει το Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Η επικείμενη ενεργειακή του αναβάθμιση δε, μέσω Ευρωπαϊκού προγράμματος, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο του Παμπελοποννησιακού και θα το αναδείξει σε ένα από τα καλύτερα Στάδια της Ευρώπης.

Ο Δήμος Πατρέων εξάλλου, διεκδικεί από την κυβέρνηση τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων εκσυγχρονιστικών παρεμβάσεων, όπως: ηλεκτρονικό σύστημα εισόδου θεατών, Γυμναστήριο, Φυσικοθεραπευτήριο κ.α.

Εκτός από την επιλογή του Παμπελοποννησιακού για διεξαγωγή μεγάλων αγώνων, το Στάδιο αναμένεται να επιλεγεί από την ΕΠΟ –και πάλι μετά από πρόταση της ΕΠΣΑ- ως έδρα μιας από τις Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου και το πιθανότερο, της Εθνικής μας Ελπίδων”.

#pampeloponisiako.gr