Ψηλά η σημαία του «Stratego» στην Πάτρα!

  • Views 1087

20/5/2021                                                         ΠΗΓΗ: PELOP.GR

Μια απίστευτη και συνεχώς ανοδική πορεία, την οποία δεν έχει σταματήσει ούτε ο Covid-19, διαγράφει η «Patras Stratego Team», η μεγάλη ομάδα της πόλης μας, η οποία έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της περιοχής και διαπρέπει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ιδρύθηκε το 2014, τα χρώματά της είναι το σκούρο μπλε και το πορτοκαλί και διαθέτει αίθουσα προπονήσεων και γραφεία στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων). Αριθμεί πάνω από 150 μέλη όλων των ηλικιών και των φύλων (η μεγαλύτερη απήχηση είναι σε παιδιά Δημοτικού και σε νέους 20 έως 30 ετών), καθώς και τμήματα εθελοντών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και καλλιτεχνικού, ενώ έχει «ξανανοιχτεί» και στο Διαδίκτυο (patrasstratego.gr), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις νέες τεχνολογίες, με εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα για δράσεις, αποτελέσματα αγώνων, βαθμολογίες, κλπ.
Σαν σύλλογος θεωρείται πρότυπο οργάνωσης για την Ελληνική κοινότητα (υπάρχουν ομάδες και σε Αθήνα, Σέρρες, Πέλλα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη), πρωτοπορώντας σε δράσεις με διεθνή απήχηση και αναγνώριση.

Γ. ΤΡΥΠΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΝΟΥΣ»

Πρόεδρος της «Patras Stratego Team» είναι ο Γιώργος Τρυπαναγνωστόπουλος, ο οποίος δήλωσε στην «Π»: «Πρόκειται για κάτι διαφορετικό από το σκάκι. Στο άθλημα μάς, πρέπει να ανακαλύψεις τι σκέφτεται ο άλλος παίκτης, την τακτική του, χωρίς ταυτόχρονα, ο αντίπαλος να καταλάβει τη δική σου. Είναι παιχνίδι-άθλημα που σε βοηθάει να αναπτύξεις τη μνήμη σου, σε ψυχαγωγεί και οξύνει το νου». Να σημειωθεί ότι ο 34χρονος Γ. Τρυπαναγνωστόπουλος είναι πολυαθλητής, καθώς έχει ασχοληθεί με τον στίβο (ακοντισμός), την άρση βαρών (Πέλοπας) και το ποδόσφαιρο (παίζει στην Αυτόνομη), ενώ έχει τελειώσει Επιστήμη Υλικών, Γεωπονικό και τώρα κάνει το διδακτορικό του στους Μηχανολόγους.

Κ. ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ: «ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ…»

Αντιπρόεδρος της «Patras Stratego Team» είναι ο 27χρονος Κωνσταντίνος Τσιγκούνης, ο «Κύρος Γρανάζης» του συλλόγου (είναι προγραμματιστής Η/Υ), ο οποίος τόνισε στην «Π» τα εξής: «Πρόκειται για ένα ανατρεπτικό παιχνίδι-άθλημα. Θέλει καλή τακτική και αρκεί μια κίνηση για να αλλάξει όλη η παρτίδα. Από μικρός μου άρεσαν τα παιχνίδια στρατηγικής και αυτό αυτό με κέρδισε».

Το υπόλοιπο Δ.Σ. της «Patras Stratego Team» αποτελείται από τους Δημήτρη Κοσμόπουλο (γενικός γραμματέας), Γιώργο Παπαλεξόπουλο (ταμίας) και Ανδρέα Βρη (μέλος). Ιδρυτικά μέλη του συλλόγου είναι και οι Κώστα Αλεξάκος, Ματίνα Βλάχου, Παναγιώτης Δημακόπουλος, Εμμυ Ξενογιάννη, Λένα Καρανταγλή, Νίκος Καρέλας, Γιάννης Κοσμαδάκης, Νίκος Μάνδαλος, Γιάννης Οικονομόπουλος, Γιώργος Παπαλεξόπουλος, Ανδρέας Σαββανής, Ναταλία Σολωμού, Κωνσταντίνα Στάγια, Λουκάς Σφουντούρης, Ταξιάρχης Φαναράς και Δημήτρης Χριστοδούλου.

ΤΑ «ΑΣΤΕΡΙΑ» ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Η «Patras Stratego Team» έχει στις τάξεις της μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως οι Αθηναίοι Θεοχάρης Λουλάκης και Δημήτρης Κοσμόπουλος (ο γραμματέας του συλλόγου), ο (παλιός μπασκετμπολίστας) Νίκος Μάνδαλος, αλλά και ο πρόεδρος Γιώργος Τρυπαναγνωστόπουλος και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Τσιγκούνης, ενώ ανερχόμενο «αστέρι» είναι ο Γεράσιμος Καρέλας, ο οποίος, παρότι μόλις 15 ετών, ανταγωνίζεται στα ίσια και μεγαλύτερους και πιο έμεπιρους παίκτες.

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

#pampeloponisiako