Θερινό Θέατρο: ΣΑΒΒΑΤΟ 2/7  Αφιέρωμα στον Πατρινό Ρεμπέτη ΜΠΑΜΠΗ ΓΚΟΛΕ.

  • Views 2904

Η Κατερίνα Τσιρίδου ο Αντώνης Αινίτης και αρκετοί ακόμη συνεργάτες του παρουσιάζουν ένα μοναδικό αφιέρωμα – φόρο τιμής στον αγαπημένο τους συνεργάτη και φίλο Μπάμπη Γκολέ.

Θερινό Δημοτικό Θέατρο Δήμου Πατρέων, (Παμπελοποννησιακό   Στάδιο, οδός Ι. Ρίτσου – Θύρα 3), ώρα 21.30

Περιγραφή εκδήλωσης

Η μοναδική λέξη που μπορεί να περιγράψει τον Μπάμπη Γκολέ είναι “πρωτοπόρος”. Αγάπησε και υπηρέτησε το Ρεμπέτικο τραγούδι με όλο του το είναι!

Θεωρείται ο βασικότερος συνεχιστής, εφάμιλλος των ” παλιών”. Η φωνή του Μπάμπη Γκολέ μας ταξίδεψε στο Μαρόκο, μας έκανε να ερωτευτούμε τις τσιγγάνες και να μάθουμε απτάλικο με το πίνω και μεθώ!

Ο Πατρινός ρεμπέτης Μπάμπης Γκολές ήταν ο κυριότερος εκπρόσωπος της αναβίωσης του ρεμπέτικου. Η απουσία του αισθητή… Μας άφησε ένα πλούσιο έργο, πάνω από 300 ηχογραφημένα τραγούδια.

Ο Μπάμπης Γκολές ξεχώρισε για τη βαθιά γνώση του και το ιδιαίτερο ύφος της κομπανίας του με τα παλιά τρίχορδα, το βιολί, το μπάντζο κ.λπ. Ως γνώστης της δισκογραφίας των 78 στροφών, επανέφερε τραγούδια διαμάντια που είχαν χαθεί στους παλιούς δίσκους, κάποιοι από τους οποίους υπήρχαν μόνο στα χέρια ελάχιστων συλλεκτών.

Συντελεστές

Κατερίνα Τσιρίδου: Τραγούδι – μπαγλαμά

Αντώνης Αινίτης: Τραγούδι – μπουζούκι

Νίκος Πρωτόπαπας: κιθάρα – φωνή

Σετιχ : βιολί

Θοδωρής Πετρόπουλος: Μπουζούκι

Δήμος Βουγιούκας: Ακορντεόν

Κώστας Παναγόπουλος: Κιθάρα

Μουσική επιμέλεια προγράμματος: Νίκος Πρωτόπαπας

Διάρκεια 2.30 ώρες

 

Πολιτιστικός οργανισμός Δήμου Πατρέων