Συναυλία: “Έμορφη Σμυρνιά μου”

  • Views 3384

Έμορφη Σμυρνιά 14 Ιουλίου στο θερινό θέατρο (Πελοποννησιακό Στάδιο)

Μια συναυλία αφιερωμένη στην αλληλεγγύη….

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2022, αφιερώνει στην αλληλεγγύη την συναυλία που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 14 Ιουλίου, με το μουσικό σύνολο VAMOS ORCHESTRA “Έμορφη Σμυρνιά μου”.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας πραγματοποιείται σε συνθήκες που η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, όπως η ενέργεια και τα είδη πρώτης ανάγκης, δυσκολεύουν όλο και περισσότερο την καθημερινότητα του λαού. Οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και η ανεργία καλπάζει. Μια νέα οικονομική κρίση μας απειλεί ξανά και φέρνει ανασφάλεια για το μέλλον και τη ζωή μας.
Ο Δήμος δεν ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση, ούτε μπορεί να την αλλάξει. Μπορεί όμως και δίνει με διάφορους τρόπους, μια ανάσα στο λαό μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και ο Πολιτιστικός Οργανισμός, προσπαθεί να διασφαλίσει με όσο το δυνατόν μικρότερο αντίτιμο την πρόσβαση στην τέχνη και τον πολιτισμό, εξελίσσεται το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου, ανοίγεται στις γειτονιές της Πάτρας με το Θέατρο Σκιών και το Φεστιβάλ με μουσικά σχήματα της πόλη μας με ελεύθερη είσοδο.
Παίρνοντας υπόψη, λοιπόν, την δύσκολη καθημερινότητα, αντί εισιτηρίου, στηρίζουμε το Λαϊκό Φροντιστήριο και τις κοινωνικές δομές του Δήμου Πατρέων. Συγκεντρώνουμε, την ημέρα της συναυλίας και στο χώρο διεξαγωγής της, είδη πρώτης ανάγκης και γραφική ύλη.

Η VAMOS ORCHESTRA θα μας παρουσιάσει ένα ταξίδι στις μουσικές και τα τραγούδια των προσφύγων δημιουργών από την Μικρά Ασία και την Πόλη. Θα μας γνωρίσει την κατηγορία των συνθετών που ασχολήθηκε με το ελαφρό τραγούδι (Σογιούλ, Γιαννίδης) και τα ρεμπέτικα (Χατζηχρήστος, Τούντας, κ.ά.). Οι θεατές θα μάθουν με ποιο τρόπο ερμήνευαν τις χαρές, τις λύπες, τον έρωτα και την κοινωνική ζωή της εποχής γενικότερα.

Στη συναυλία θα συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του Οργανισμού με αντίστοιχες χορογραφίες.

Λίστα ειδών που συγκεντρώνουμε

Είδη πρώτης ανάγκης:

Μπισκότα, κράκερς
Γάλα σε σκόνη 1ης Βρεφικής ηλικίας
Ατομικούς χυμούς
Άνθος Αραβοσίτου
Άνθος Ορύζης
Φαρίν Λακτέ
Πάμπερς Νο1, Νο2
Πάνες ακράτειας large & x-large (ν.3 & 4)|
Σαμπουάν, Αφρόλουτρα
Σκόνη Πλυντηρίου

Είδη γραφικής ύλης:

Χαρτί Α4
Στυλό , μολύβια , ξύστρες, γόμες.

 

Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων