Κατατέθηκε ο φάκελος της Πάτρας για τους Mediterranean Beach Games – Το λογότυπο της διεκδίκησης.

  • Views 2239

Κατατέθηκε σήμερα Πέμπτη 31 Αυγούστου, στις 6 μ.μ.,  στα γραφεία της ΔΕΜΑ, ο Φάκελος Υποψηφιότητας της Πάτρας για την διεκδίκηση των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το 2019. Ο Φάκελος αποτελείται από την εισαγωγή και 12 Κεφάλαια τα οποία παρουσιάζονται στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα και καλύπτουν 320 σελίδες σχήματος 23Χ33 cm.

Το λογότυπο της Διεκδίκησης

Το λογότυπο αναπαριστά ένα δελφίνι, σύμβολο της Μεσογείου, της ειρήνης και της φιλίας. Ο σχεδιασμός του δελφινιού αποτελείται από τρία μέρη, συμβολίζοντας τις τρεις  ηπείρους των χωρών της Μεσογείου. Χρησιμοποιούνται τρία χρώματα, το σκούρο μπλε που παραπέμπει στη θάλασσα, το γαλάζιο που παραπέμπει στον γαλανό ελληνικό ουρανό και στο κίτρινο που παραπέμπει στην ηλιόλουστη χώρα και περιοχή μας.

Τα γραφιστικά μοτίβα αρχαιοελληνικής επιρροής παραπέμπουν στην μακραίωνη  ιστορία της  Ελλάδας και της περιοχής μας.

Η προσπάθεια συνεχίζεται ως τις 13 Οκτωβρίου

Η έγκαιρη κατάθεση του Φακέλου αποτέλεσε το πρώτο σημαντικό βήμα για την επιτυχή διεκδίκηση των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το 2019.

Όλο το επόμενο διάστημα έως τις 13 Οκτωβρίου που στην Tarragona της Ισπανίας η ΔΕΜΑ θα αποφασίσει ποια θα είναι η διοργανώτρια πόλη των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, έχει προγραμματιστεί σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με σκοπό την ενίσχυση της υποψηφιότητάς μας.

Μεγάλος χορηγός στη διεκδίκηση της Πάτρας είναι η εταιρία «Ελληνικά Πετρέλαια»