Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ για το 2017

  • Views 2712

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας σε εκδήλωση της στην Αθήνα το Σάββατο 28 Μαρτίου 2018 και στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,  βράβευσε αθλητές/τριες όλων των ηλικιακών κατηγοριών και των δύο τόξων, καθώς και συλλόγους που διακρίθηκαν το 2017.

Επιπλέον απενεμήθη βραβείο Ευ Αγωνίζεσθαι.

Παραβρέθηκαν, και βραβεύτηκαν ή βράβευσαν:

  • Σ. Καπράλος, Πρόεδρος ΕΟΕ
  • Κ. Παναγοπούλου, Πρόεδρος ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα
  • Η. Ψινάκης, Δήμαρχος Μαραθώνα
  • Τ. Πετρόπουλος, Εκπρόσωπος Δήμου Πατρέων
  • Χ. Αβρααμ, Εκπρόσωπος Υπουργείου Εξωτερικών
  • Α. Κουρής, Πρόεδρος ΟΑΚΑ
  • Γ. Χρήστου, Πρόεδρος Ζαππείου Μεγάρου
  • Μέλη ΕΟΕ: Γερόλυμπος Γ., Λενός Γ.

Η αίθουσα ήταν γεμάτη από αθλητές, συγγενείς, εκπροσώπους σωματείων, χορηγούς, εθελοντές, κ.α.

Στην Τελετή, τόσο ο Πρόεδρος Π. Συναδινός, όσο και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σ. Καπράλος, καταδίκασαν την άστοχη και άδικη απόφαση του ΣτΕ, που καταργεί την μοριοδότηση αθλητών και κάλεσαν την Πολιτεία να θωρακίσει εκ νέου θεσμικά το κίνητρο  για αθλητικές διακρίσεις  στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Αναφέρθηκαν επίσης στις προϋποθέσεις αποδοχής της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, αφού όμως προβλεφθούν τα δικαιώματα των Αθλητών.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκε και ο Δήμος Πατρέων για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Τοξοβολίας. Τον Δήμο εκπροσώπησε, ο κ. Τ. Πετρόπουλος σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη σε θέματα Αθλητισμού, και πρόεδρος της Δ.Ε. του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του Ο κ. Πετρόπουλος είπε τα εξής.

«Η Δημοτική Αρχή της πόλης μας στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής της πολιτικής έχει επεξεργαστεί ολοκληρωμένο σχέδιο συμβολής στην ανάπτυξη όλων των μορφών του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Έχουμε εμβαθύνει και διευρύνει τις σχέσεις και τη συνεργασία με πάνω από 150 πρωτοβάθμιους αθλητικούς φορείς της πόλης μας και με δεκάδες δευτεροβάθμιες αθλητικές οργανώσεις περιφερειακού κι εθνικού επιπέδου σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα μεταξύ των οποίων είναι και η Τοξοβολία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Πάτρα την περίοδο 2018-19 θα ζήσει για πρώτη φορά στα αθλητικά της χρονικά μια αθλητική πανδαισία μεγάλων εθνικών και διεθνών γεγονότων, στην οποία ξεχωρίζει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Τοξοβολίας και η οποία θα κορυφωθεί το καλοκαίρι του 19 με τους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες