Τάκης Πετρόπουλος για νέο νομοσχέδιο: «Η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει τον αθλητισμό στο κρεβάτι του προκρούστη»

  • Views 664

Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το νέο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό είναι διάτρητο, απογυμνώνει την κυβέρνηση της Ν.Δ. και την αφήνει έκθετη στον Ελληνικό λαό. Μια σειρά διατάξεις του, που έχουν επισύρει ήδη την ομόφωνη μήνι και οργή της επιστημονικής αθλητικής κοινότητας και των αθλητικών φορέων της χώρας αποσκοπούν στη δραστική μείωση του κόστους παραγωγής των δομημένων αθλητικών προγραμμάτων, ακόμη και των εκπαιδευτικών – ψυχαγωγικών που απευθύνονται στα παιδιά, για να διευρυνθεί η κερδοφορία των αθλητικών επιχειρήσεων που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας.
Η θεσμική εξομοίωση των επαγγελματιών του αθλητισμού πανεπιστημιακής και γενικότερα υψηλής κατάρτισης με «Εκπαιδευτές», που ως μοναδικό επαγγελματικό εφόδιο θα έχουν την παρακολούθηση κάποιου ταχύρυθμου σεμιναρίου δήθεν πιστοποιημένου ιδιωτικού φορέα, βάζει τον αθλητισμό στον Προκρούστη άμεσες και μεσοπρόθεσμες τραγικές συνέπειες για όλους τους τομείς του.
Η υγεία και η ψυχοσωματική ασφάλεια των παιδιών, αλλά και ομάδων με ιδιαίτερα ευαίσθητα χαρακτηριστικά, θα τεθούν σε επικίνδυνη δοκιμασία, καθώς τα προγράμματα άθλησης τους θα διαμορφώνονται και θα υλοποιούνται από εκπαιδευτικό προσωπικό χωρίς εγγυημένη και διαβαθμισμένη επιστημονική και τεχνική επάρκεια.
Το επίπεδο ποιότητας των δομημένων αθλητικών προγραμμάτων του αναπτυξιακού αγωνιστικού αθλητισμού θα καταρρεύσει κυριολεκτικά, επηρεάζοντας αρνητικά την εξέλιξη και ανάδειξη νέων Ελλήνων αθλητών υψηλού επιπέδου. Το γεγονός αυτό θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο την αυτονομία του Εθνικού μας αθλητισμού και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην Εθνική μας οικονομία καθώς θα προκαλέσει κάθετη αύξηση της εισαγωγής ξένων αθλητών.
Θα αυξηθεί η ανεργία των επαγγελματιών του αθλητισμού και μια στρατιά ανέργων επαγγελματιών του αθλητισμού θα χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης, για τη συρρίκνωση των μισθών και την κατάργηση κεκτημένων εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Καλούμε την κυβέρνηση της Ν.Δ. να αποσύρει τώρα το αντιδραστικό, αντιλαϊκό, αντιεπιστημονικό νομοσχέδιο – έκτρωμα και να καθίσει στο τραπέζι με τους φορείς και την επιστημονική κοινότητα, για ένα νέο αθλητικό νόμο, που θα οδηγήσει μπροστά και όχι πίσω».

  Πηγή: dete.gr
#pampeloponisiako