Πάτρα: Απόλυτα επιτυχημένοι οι αγώνες τοξοβολίας

  • Views 3404

Περίπου αθλητές από 35 σωματεία της Ελλάδας συμμετείχαν στους αγώνες τοξοβολίας που διοργάνωσαν ο Αθλητικός Όμιλος Πατρών Ερμής και ο ΑΣΠ Προμηθέας στο βοηθητικό του Παμπελοποννησιακού σταδίου της Πάτρας το Σαββατοκύριακο 1η και 2η Οκτωβρίου. Μια πλούσια αγωνιστική δράση για τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής τοξοβολίας.
Στο ολυμπιακό τόξο ανδρών ο Κατσαϊτης Παναγιώτης της Τετραπτερυλλίδας με το 639/720 κράτησε την πρώτη θέση αφήνοντας στους Αλέξανδρο Καραγεωργίου OLY ( Ελευσίνα) και στον Σγούρο Γιώργο (Τετραπτερυλλις) κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ, την 2η & 3η θέση αντίστοιχα.
Στο ολυμπιακό τόξο γυναικών η Νάνου Λήδα (Α.Ο Στόχος) που μετά την απουσία της λόγω πανελληνίων διεκδικεί την θέση της παίρνοντας άνετο προβάδισμα από την Λιούτα Σταυρούλα (Τετραπτερυλλις) και Παπαδοπούλου Δήμητρα (Αχαιοί).
Στο σύνθετο τόξο ανδρών ο Δρακιώτης Δημήτρης( Α.Σ.Π. Προμηθέας) συνεχίζει την κούρσα του κάνοντας την υψηλότερη επίδοση για φέτος και σπάζοντας το ατομικό του ρεκόρ με το 708/720 ενώ την 2 & 3 θέση κατέκτησαν οι Κουμερτάς Σταύρος (Εκηβολος) και Κωστόποπουλος Σάκης (Σ.Ο.Α.Σ.Σ.Ο.Ε)
Στο σύνθετο τόξο γυναικών στο πόντο κρίθηκε η νικήτρια Τσακίρη Αναστασία (Ελευσίνα) με 664/720 και την Ορφανίδου Κατερίνα (Χολαργός) με 663/720 και 3η την Τσουκνάκη (Εκηβολος).
Στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης για το Triangle Archery Challenge και τους γύρους αποκλεισμού, που συμμετείχαν οι 8 καλύτεροι άνδρες και γυναίκες για την διεκδίκηση του τίτλου και του χρηματικού επάθλου μετά από τους 3 αγώνες (Αθήνα, Φλώρινα , Πάτρα) νικητές ανακηρύχτηκαν στο σύνθετο ανδρών οι:  Δρακιώτης Δημήτρης, Κουμερτάς Σταύρος και ο αθλητής του αθλητικού ομίλου Πατρών ΕΡΜΗΣ Μούκας Σπύρος.
Στο σύνθετο τόξο γυναικών την πρώτη θέση και το έπαθλο πήρε η Αλεξοπούλου Αναστασία επίσης του Αθλητικού Ομίλου Πατρών Ερμής, ενώ το δεύτερο και τρίτο βραβείο η Τσακίρη Αναστασία και η Ορφανίδου Κατερίνα.
Στον αγώνα της Κυριακής για την Β’ κατηγορία , τις μικρές ηλικιακές κατηγορίες όσο και τις αναπτυξιακές κυριάρχησαν οι αθλητές από τα Πατρινά σωματεία με αρκετά εντυπωσιακά σκορ όπως της Σπανοσωτηροπούλου του Α.Ο.Π. Ερμή στις κορασίδες ολυμπιακού τόξου, το 639 του Λάγκη Διονύση (Πέλοπας) στο σύνθετο τόξο U21, του Βλάχου Γιώργου του Προαστίου στους παμπαίδες , του Κορνίζου Εμμανουήλ από τον Αβαρις, το εντυπωσιακό 691 /720 του στο ολυμπιακό παίδων από τον Δημόπουλου Δημήτρη από τον Σπάρτακο Περιστερίου καθώς και Πανουτσόπουλου Ιάσονα από τον ΑΟΠ ΕΡΜΗ στην σύνθετο εφήβων β’  ανεβάζοντάς τον κατευθείαν στην Α’ αγωνιστική κατηγορία ανδρών.

#pampeloponisiako

06-10-2022         ΠΗΓΗ: SPORT.IN