Πάτρα: Βραβεύσεις για τη συμμετοχή στη μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

  • Views 2320

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση – βράβευση, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουλίου στο Δημαρχείο της Πάτρας, για την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στους αθλητές και προπονητές που εκπροσώπησαν τον Δήμο Πατρέων στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες στο Άλκμααρ της Ολλανδίας. Οι ICG του Άλκμααρ ήταν οι 49οι Αγώνες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος ο αρχηγός της αποστολής Σωτήρης Κορφιάτης, ο Νίκος Τζανάκος ως μέλος του Δ.Σ. των I.C.G., αθλητές, προπονητές και γονείς.

Άλκμααρ – Τελετή έναρξης των αγώνων

Στο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος, συνεχάρη τα μέλη της αποστολής για την επιτυχή παρουσία τους στους αγώνες και επανέλαβε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι ο αθλητισμός να κρατηθεί μακριά από την εμπορευματοποίηση και την αλλοτρίωση των συνειδήσεων και παράλληλα να ενισχυθεί ο ερασιτεχνικός σωματειακός και σχολικός αθλητισμός.

Περισσότερες πληροφορίες:

Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες (International Childrens Games) είναι παγκόσμια η μεγαλύτερη εκδήλωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο εμπνευστής και ιδρυτής των αγώνων Μεθόδιος Κλέμενς με τον Τάκη Πετρόπουλο στο αίθριο του Δημαρχείου του Άλκμααρ

Τους εμπνεύστηκε ο Κροάτης Μεθόδιος Κλέμενς, που το 1944 σε ηλικία 14 ετών μπροστά στα μάτια του οι Γερμανοί ναζιστές φασίστες δολοφόνησαν τους γονείς του και θέλησε να αναπτύξει ένα παγκόσμιο αθλητικό κίνημα, που θα ανέπτυσσε τη φιλία, τη συνεργασία και την ειρήνη μεταξύ των λαών, για να μην ξαναζήσουν παιδιά το δικό του δράμα.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πατρέων: «Οι αγώνες αυτοί λοιπόν έναντι της νίκης, προτάσσουν την αξία της συμμετοχής, της ευγενικής άμιλλας και της γνωριμίας των παιδιών με διαφορετικούς πολιτισμούς, κουλτούρες, γλώσσες, ήθη και έθιμα, θρησκείες, χρώμα, φυλές κ.ο.κ. προκειμένου να αναπτύξουν αποδοχή της διαφορετικότητας.

H αποστολή του Άλκμααρ λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Για το λόγο αυτό δεν ανακηρύσσονται νικητές, δεν υπάρχει βάθρο νικητών, ούτε κύπελλα, μετάλλια και βραβεία. Απλά ανακοινώνεται η κατάταξη κάθε αγωνίσματος και όλοι οι νεαροί αθλητές παίρνουν ένα καλαίσθητο αναμνηστικό βραβείο.

Οι αγώνες δεν έχουν χορηγούς, δεν έχουν αφομοιωθεί μέχρι τώρα από το παγκόσμιο εμποροβιομηχανικό αθλητικό κύκλωμα και δεν έχουν χειραγωγηθεί από τα παγκόσμια εν πολλοίς διεφθαρμένα θεσμικά όργανα του αθλητισμού.

Οι αγώνες είναι εαρινοί και χειμερινοί. Οι πρώτοι διεξάγονται κάθε χρόνο και οι δεύτεροι κάθε δεύτερο χρόνο.

Η Πάτρα είναι η μία από τις τρεις Ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν σταθερά (οι άλλες δύο είναι η Αθήνα και η Σπάρτη), συμμετέχει μάλιστα συνήθως με πολυπληθή αποστολή και έχει διοργανώσει μία φορά τους αγώνες.

Αίθριο του Δημαρχείου του Άλκμααρ – Δεξίωση Δημάρχου Άλκμααρ για τους εκπροσώπους – Στο κέντρο ο Δήμαρχος του Άλκμααρ, δεξιά ο Τάκης Πετρόπουλος του παραδίδει αναμνηστικά δώρα από την Ελλάδα και αριστερά ο Νίκος Τζανάκος επιδεικνύει τη φανέλα της αποστολής με το κοινωνικό μήνυμα «κάνετε αθλητισμό, όχι ναρκωτικά»

Επίσης στο Δ.Σ. της Παγκόσμιας οργάνωσης ICG έχει εκλεγεί ο κ. Νίκος Τζανάκος Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πάτρα δική μας Πόλη», ενώ ο δημότης Πατρέων προπονητής Στίβου κ.Δημήτρης Ορφανόπουλος είναι μέλος της Τεχνικής Επιτροπής των αγώνων.

Στο Άλκμααρ της Ολλανδίας έγιναν οι αγώνες τον Ιούλη του 2015.

Το 2016 έγιναν και χειμερινοί αγώνες στο Ίνσμπουργκ της Αυστρίας και σε λίγες ημέρες στις 11 Ιούλη 2016 θα γίνουν στην Τάι Πέι της Ταϊβάν, στην οποία η Πάτρα θα συμμετάσχει με 16 αθλητές στο Τάε Κβο Ντο και το Τέννις. Την πόλη στην Ταϊβάν θα εκπροσωπήσει η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ενώ αρχηγός της αποστολής θα είναι η κ. Καραχασάνη Κωνσταντίνα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και μέλος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων».

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμων Πατρέων Ηλίας Γεωργακόπουλος

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» του Δημάρχου κ. Κώστα Πελετίδη και Πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων κ. Ηλίας Γεωργακόπουλος μας δήλωσε για τους αγώνες «Οι ICG είναι αγώνες εναλλακτικού χαρακτήρα που λειτουργούν και αναπτύσσονται απέναντι στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου εμπορευματοποιημένου και σε μεγάλο βαθμό αλλοτριωμένου παγκόσμιου αθλητισμού, για να προάγουν τη φιλία, τη συνεργαία και την ειρήνη των λαών».

πηγή ERT.gr 3/7/2016