ΤΟ ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

  • Views 2519

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα πραγματοποιήσει θεατρικές παραστάσεις στην αίθουσα εκδηλώσεων του ισογείου, στο Στάδιο, την εβδομάδα από Δευτέρα 28 Νοέμβρη έως και Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2016 για σχολεία της περιοχής, στεγασμένους φορείς στο στάδιο και κατοίκους της συνοικίας, με το «Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» του Μαριβώ.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τις πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία, θα δοθούν και δύο απογευματινές παραστάσεις για όλους, με το συμβολικό οικογενειακό εισιτήριο των 5€

Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 9.00 μμ και
Σάββατο 3 Δεκέμβρη 7.00 μμ

marivo-036

Το «Άρμα Θέσπιδος», είναι ο νέος θεσμός λαϊκού θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που εδραιώθηκε τη θεατρική περίοδο 2015-16 και συνεχίζει δυναμικά τη θεατρική του διαδρομή.

Στόχος του «Άρματος» είναι να φτάσουν οι πολιτιστικές δράσεις στον απλό πολίτη και εργαζόμενο της γειτονιάς και του χωριού, στους νέους και τους μαθητές, σ’ αυτούς που δυσκολεύονται να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, αξιοποιώντας μια ιδέα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του. Πρόκειται για ένα ευέλικτο θεατρικό σχήμα που παρουσιάζει θέατρο υψηλού επιπέδου έτσι ώστε οι θεατές να ψυχαγωγηθούν και να τύχουν της καλλιέργειας και της αφύπνισης που προσφέρει η τέχνη του θεάτρου.

Την προηγούμενη θεατρική περίοδο, το «Άρμα Θέσπιδος», παρουσίασε την κωμωδία του Άντον Τσέχωφ, με τον τίτλο: «Ελιξίριον Τσέχωφ». Δόθηκαν περίπου εκατόν είκοσι (120) παραστάσεις σε συνοικίες της πόλης, επιλέγοντας τις πιο απομακρυσμένες και πιο υποβαθμισμένες κοινωνικά και οικονομικά, σε χωριά, σε σχολεία, σε γειτονικές πόλεις τόσο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και στα Ιόνια νησιά. Περίπου 13.000 πολίτες παρακολούθησαν την παράσταση με ένα συμβολικό εισιτήριο και δωρεάν σε ιδρύματα της περιοχής.

marivo-0035

Την τρέχουσα θεατρική περίοδο, το «Άρμα Θέσπιδος», παρουσιάζει το «Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» του Μαριβώ. Στο έργο, η πραγματική αγάπη υπερβαίνει και καταργεί τους ταξικούς διαχωρισμούς που η κοινωνία έχει επιβάλει στα άτομα από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Είναι μια ρομαντική κωμωδία για την πραγματική ταυτότητα των ανθρώπων, την τυραννία των κοινωνικών ταμπού και τον θρίαμβο της αληθινής αγάπης.