ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 13 ΜΑΗ 2018 ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΩΡΑ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

  • Views 2195

            Νέοι και νέες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι

 

            Η Επιτροπή  Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας  σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στο Παμπελοποννησιακό Αντιπολεμικό Αντϊιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο την Κυριακή 13 Μάη 2018 και ώρα 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στα πλαίσια της Πανελλαδικής Αντιϊμπεριαλιστικής δράσης της ΕΕΔΥΕ.

            Οι εξελίξεις στην περιοχή μας απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για τη μη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθιερώνουν.

Οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών και κέντρων με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τη Ρωσία και την Κίνα, με τη συμμετοχή δεκάδων καπιταλιστικών κρατών οξύνονται. Το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, το μοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών αγορών έχουν οδηγήσει ήδη σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Συρία, την Υεμένη, τη Λιβύη, το Ιράκ, την Ουκρανία, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει την κατοχή στην παλαιστινιακή γη, σκοτώνει τον παλαιστινιακό λαό στη Δυτική όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Με την επίθεση στη Συρία από ΗΠΑ – Αγγλία – Γαλλία με τη στήριξη και ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε δολοφονούν για άλλη μια φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα.

             Πραγματικός στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών δρόμων μεταφοράς, φέρνοντας τους σε αντιπαράθεση με άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, μέσα σε επικίνδυνες για τους λαούς ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις.

Η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας εντάσσεται στα σχέδια τους με τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» γιατί διαθέτει στρατιωτικά αεροδρόμια και βάσεις από Καλαμάτα, Ανδραβίδα, Άραξο μέχρι Άκτιο, διαθέτει επίσης λιμάνια και υποδομές καθώς και θαλάσσιο υπέδαφος με υδρογονάνθρακες για την εκμετάλλευση τους από μονοπωλιακούς ομίλους.

Στόχο έχουν να μετατρέψουν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας σε μια μεγάλη Αμερικανονατοϊκή βάση και να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα από την Αμερικάνικη βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στον Άραξο.

Η πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος 2018 που έγινε με τη συμμετοχή του Αμερικανού Πρέσβη στην Ανδραβίδα και μεγάλου αριθμού Νατοϊκών δυνάμεων συνιστά «πρόβα πολέμου».

Ο Πατραϊκός κόλπος και η ευρύτερη περιοχή του Ιονίου αποτελούν επιχειρησιακό θαλάσσιο χώρο του ΝΑΤΟ όπως αποδείχτηκε και με την άσκηση «Αριάδνη 2018».

              Οι  συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, οι πολεμικές απειλές, ο εμβολισμός του περιπολικού «Γαύδος» από τουρκική ακταιωρό, η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, η αμφισβήτηση των συνόρων και  η στρατιωτική παρουσία  στην ΑΟΖ της Κύπρου προειδοποιούν για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή. 

             Η αστική τάξη της γειτονικής χώρας στοχεύει στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Α. Μεσόγειο και την αλλαγή των συνόρων όπως δείχνει η εισβολή στη Συρία, η προκλητική αξίωση για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Οι σχεδιασμοί και ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων στρέφονται κατά των λαών και ο λαός μας έχει υποχρέωση να κινηθεί με βάση τα δικά του συμφέροντα και με αυτό το κριτήριο να κρίνει αυστηρά την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων.  

              Η κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κάλπικα προσχήματα.  Σημαδεύεται από τη διαρκή επίθεση κατά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, από τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, τη  φορολογική ληστεία, τους πλειστηριασμούς για το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών, την όξυνση των προβλημάτων των ανθρώπων του μόχθου, την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος. Η εξωτερική της πολιτική είναι εξίσου επικίνδυνη, εμπλέκει συνεχώς πιο βαθειά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οι διαπραγματεύσεις με τη FYROM και την Αλβανία έχουν στόχο την ένταξη των Δυτ. Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για τη λεγόμενη “ ΕυρωΑτλανική¨ ολοκλήρωση”.

             Η κυβέρνηση με προμετωπίδα τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση», έχει γίνει  σημαιοφόρος στην προώθηση των στόχων των ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Με τη στάση της προσπαθεί να ξεπλύνει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Την ώρα που ο λαός υποφέρει , η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίρνει τα εύσημα γιατί είναι η δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που για το 2017 δίνει το 2,36% του ΑΕΠ, δηλαδή 4.2 δισ. ευρώ, για τις στρατιωτικές του δαπάνες, έχοντας επίσης σημαντική συνεισφορά σε προσωπικό και μέσα για τις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Η Ελλάδα συμμετέχει σε 12 αποστολές στο εξωτερικό, ενώ μετά το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ, αναβαθμίζεται η Βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις, ετοιμάζονται νέες βάσεις στην Αλεξανδρούπολη και τη Σύρο μετατρέποντας τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους.

             Η θέση της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή είναι πρόκληση κατά του λαού μας. Οι δυνάμεις αυτές ήταν και είναι παράγοντες αστάθειας και πολέμων, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα. Έχει αποδειχτεί από τις ευθύνες που έχουν για τη Χούντα το 1967, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και την αναζήτηση διχοτομικής λύσης, τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας,  από τους εκατοντάδες ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

             Η ενότητα που προβάλλουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου σημαίνει συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική και στα αντιλαϊκά μέτρα προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Σημαίνει υποταγή του λαού στην πολιτική που φέρνει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, οδηγώντας στη σφαγή το λαό μας και τα παιδιά του.

            Καταδικάζουμε αποφασιστικά κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμική επιχείρηση στο εξωτερικό. Ο λαός μας έχει καθήκον να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ενάντια σε κάθε εισβολέα και να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη, καμία ανοχή στην αστική τάξη και στην κυβέρνησή της που θα μπλέξουν τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με την πάλη του να ανοίξει το δρόμο για να ζήσει χωρίς εκμεταλλευτές και δυνάστες. 

            Ο πατριωτισμός που συνδέεται με τα συμφέροντα και το δίκιο του λαού, δεν έχει καμιά  σχέση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τα  συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Να δυναμώσουμε την αντιπαράθεση με τον εθνικισμό που καλλιεργεί το μίσος κατά των λαών, το ρατσισμό, να απομονωθεί  η ναζιστική , εγκληματική “Χρυσή Αυγή”.

            Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με τον τουρκικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αντίθετα, μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα και συμφέροντα και απαιτείται να δυναμώσουμε την κοινή πάλη.

            Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, καταπολεμούμε τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, απαντάμε τώρα με μαζική δράση.

Στο Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο συμμετέχουν εκτός των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου & οι Επιτροπές Ειρήνης Ζακύνθου & Κεφαλονιάς.

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις– Επιστροφή όλων των στρατιωτικών & μέσα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας από τις Ευρω – ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια
  • Όχι στα πυρηνικά στον Άραξο
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ
  • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΌ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΗ

ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ   ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ      

Πάτρα 24/4/2018