Πάμε στάδιο;Το βοηθητικό του Παμπελοποννησιακού σφύζει από ζωή με περισσότερους από 2.500 Πατρινούς κάθε ηλικίας να ασκούνται δωρεάν

  • Views715

17-10-2018

Πηγή:thebest.gr

Από το καλοκαίρι του 2015 οπότε και άνοιξε για το ευρύ κοινό τις πόρτες του το βοηθητικό του Παμπελοποννησιακού Σταδίου της Πάτρας, πολλά έχουν αλλάξει για τους μέσους ασκούμενους ή για όσους θέλουν να περπατήσουν για λόγους υγείας και αναψυχής.

Μέχρι τότε οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες που δεν ασχολούνταν ενεργά με τον αθλητισμό και οι νεότεροι που δεν επιθυμούσαν να γυμναστούν σε κλειστούς χώρους, ήταν αναγκασμένοι να τρέχουν και να περπατούν είτε στην πλαζ της Πάτρας, είτε να διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα χρησιμοποιώντας τα πεζοδρόμια της Ελευθερίου Βενιζέλου και αλλού.

Η είσοδος στο βοηθητικό του Παμπελοποννησιακού Σταδίου απαιτούσε εγγραφή σε αθλητικό σύλλογο και να είσαι ενεργός αθλητής υψηλού επιπέδου.

Τα πράγματα από το καλοκαίρι του 2015 έχουν αλλάξει και όχι μόνο γιατί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 2.500 Πατρινοί έχουν επιλέξει για την άσκησή τους το βοηθητικό του Παμπελοποννησιακού αλλά και επειδή ο εσωτερικός χώρος έχει αναβαθμιστεί αισθητά.

Πλέον ο πολίτης συμπληρώνοντας μια αίτηση από τη γραμματεία του γηπέδου και προσκομίζοντας φωτογραφίες και ένα ιατρικό δελτίο μπορεί να περάσει τις πόρτες και να περπατήσει ή να τρέξει στο ταρτάν και τους γύρω χώρους ή να χρησιμοποιήσει τα μηχανήματα που έχουν εγκαταστήσει από το δήμο στο σημείο.

Τα περισσότερα απογεύματα, όσο ο καιρός βοηθά, το στάδιο σφύζει από ζωή. Δεκάδες πολίτες, κάθε ηλικίας προσέρχονται στο χώρο, κάνουν φίλους, συνομιλούν, γελούν και ασκούνται σε εξωτερικό χώρο κυρίως με ασφάλεια.