Τάκης Πετρόπουλος: «Πάρτε θέση κ. Τζανάκο»

  • Views822

04-8-2020                                      Πηγή: patrasevents.gr

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος καλεί τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης «Πάτρα Δική μας Πόλη» κ. Νίκο Τζανάκο να δηλώσει δημόσια αν συμφωνεί με τις απόψεις που εκφράζει ο υποψήφιος κι εκπρόσωπος του στη Διοικούσα Επιτροπή του Παμπελοποννησιακού Σταδίου με την επιστολή του, που δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα στις 28/7/2020, με τίτλο «Η τιμολογιακή πολιτική στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο».

Ο εν λόγω επιστολογράφος εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να αναθεωρήσει παλιότερη ιστορική ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του, υψίστης κοινωνικής αξίας που διασφαλίζει την πρόσβαση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ στον αθλητισμό.

Φανερά παγιδευμένος ο επιστολογράφος σε μια επιδερμική, στενή συντεχνιακή ή και ακόμη στενότερη αντίληψη για την κοινωνική σημασία του αθλητισμού και περιφρονώντας τον μοναδικό κι αναντικατάστατο ρόλο του στη συνολική απρόσκοπτη ανάπτυξη των παιδιών, προτείνει να χαρατσώνονται οι λαϊκές οικογένειες που τα παιδιά τους αθλούνται στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στο Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλου και κατ’ επέκταση σε όλες τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, κάτι που θα σημάνει τον de facto αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τον  παράδεισο του αθλητισμού.

Κατά την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα συνιστά ρατσισμό ο αποκλεισμός παιδιών από τον αθλητισμό με οποιονδήποτε τρόπο. Η συνταγματική και νομική διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ στον αθλητισμό στις πολιτισμένες χώρες και κατοχύρωση της στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του 1989 σαν βασικό δικαίωμα, αποτελεί πολιτιστική κατάκτηση της ανθρωπότητας.

Το περιεχόμενο της επιστολής που βρίθει λαθροχειριών, ανακριβειών, ακροβατισμών και νομοθετικής άγνοιας, απάδει ακόμη και της κοινής λογικής και ως τέτοιο δεν αντέχει στην παραμικρή κριτική. Άλλωστε ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι νομίζει για σωστό, σύμφωνα με τις κοινωνικές και πολιτικές του αντιλήψεις, τον πολιτισμό του  αλλά και το αξιακό του σύστημα.  Ο μόνος λόγος ενασχόλησης μας με την εν λόγω επιστολή είναι που ο επιστολογράφος την υπογράφει μεταξύ των άλλων ιδιοτήτων του και ως εκπρόσωπος παράταξης της αντιπολίτευσης, γεγονός που εγείρει ηθικό και πολιτικό ζήτημα για την παράταξη του.

Μετά από αυτά αυτονόητα ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Δική μας Πόλη» κ. Τζανάκος οφείλει να διευκρινίσει δημόσια αν αυτές οι αντικοινωνικές απόψεις του επιστολογράφου εκφράζουν τον ίδιο και την παράταξη του και αν όχι τι προτίθεται να κάνει για να προφυλάξει τα θεσμικά όργανα του Δήμου από επικίνδυνες για την κοινωνία οπισθοδρομικές, μεσαιωνικές αντιλήψεις.

Επί πλέον ο κ. Τζανάκος υπό την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Οργάνωσης Παιδικών Αγώνων Πόλεων (International Children’s Games – ICG), η οποία αγωνίζεται για τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποστηρίζει ο υποψήφιος κι εκπρόσωπος του στην επιστολή του και ειδικότερα για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ καλείται να ενημερώσει τον Πατραϊκό λαό αν προτίθεται να τον καταγγείλει  στην Παγκόσμια Οργάνωση Παιδικών Αγώνων Πόλεων, δεδομένου ότι ο εν λόγω επιστολογράφος με πρόταση  του ίδιου του κ. Τζανάκου κατέχει τη θέση του Τεχνικού Συμβούλου(Technical Committee Member ICG) σε μια Παγκόσμια Αθλητική Οργάνωση με τους σκοπούς, τις αρχές, την αθλητική ιδεολογία κι εν γένει το ανθρωπιστικό της όραμα διαφωνεί και την εκθέτει χωρίς η Παγκόσμια Οργάνωση να το γνωρίζει.

Επισημαίνω ότι ο κ. Τζανάκος εκλέχτηκε την τελευταία φορά στο Δ.Σ. της Παγκόσμιας Οργάνωσης όχι απλά ως φυσικό πρόσωπο αλλά και ως επίσημος εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων, χρίσμα το οποίο έλαβε από τη Δημοτική Αρχή μετά από αίτημα του, προς ενίσχυση της υποψηφιότητας του και την προβολή της πόλης διεθνώς.

#pampeloponisiako.gr