Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας

  • Views 1964

Η Οργανωτική Επιτροπή του Νυχτερινού Ημιμαραθαωνίου Πάτρας 2022 Φάνης Τσιμιγκάτος ανακοινώνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν από τις 12 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου με επίκεντρο το Νότιο Πάρκο και το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και είναι το εξής:

• Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού της Ιχθυόσκαλας Παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «524 χιλιόμετρα όνειρα» – Είσοδος ελεύθερη.
Η παράσταση είναι βασισμένη στο παραμύθι της Μάγδας Κωστοπούλου- Μπέριου «Ένας Γίγαντας που τον έλεγαν Μ.Π.» εμπνευσμένου από τη ζωή της μεγάλης Πατρινής Μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου, ενώ τη δραματοποίηση του παραμυθιού και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο σκηνοθέτης Φώτης Λάζαρης της Θεατρικής Ομάδας Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας. Η παράσταση μετά την πρεμιέρα της, θα ταξιδέψει σε σχολεία της πόλης, της ευρύτερης περιοχής και της Αθήνας, που έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον.

• Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. στο δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού της Ιχθυόσκαλας προβολή του ντοκιμαντέρ «Ζάτοπεκ» του 53χρονου Τσέχου σκηνοθέτη Ντάβιντ Οντρίτσεκ. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση για τον Εμίλ Ζάτοπεκ αλλά και για άγνωστες κυρίως πτυχές της αθλητικής και κοινωνικής ζωής του Φάνη Τσιμιγκάτου – Είσοδος ελεύθερη.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε πανελλήνια δεύτερη προβολή στην Ελλάδα με την συνεργασία του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας και του Συλλόγου Τέχνης και Πολιτισμού “Γυμνός Οφθαλμός”. Ο σκηνοθέτης με μαεστρία μας παρουσιάζει το ταξίδι στην επιτυχία του θρυλικού Τσεχοσλοβάκου δρομέα με το παρατσούκλι “Τσέχικη Ατμομηχανή”. Ο Έμιλ Ζάτοπεκ, κάτοχος 18 παγκοσμίων ρεκόρ, γεμάτος θέληση, φιλοδοξία και ταλέντο, έγινε θρύλος του στίβου, κατορθώνοντας το ακατόρθωτο: στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952 στο Ελσίνκι, κατάφερε να κερδίσει τα 5 χλμ., τα 10 χλμ. και τον μαραθώνιο. Η μεγαλειώδης επιτυχία του ζωντανεύει στην ταινία γεμάτη σπάνιες λήψεις από τη ζωή του, από τους αγώνες και μέσα από τις μνήμες των αγαπημένων του προσώπων, αντιπάλων και φίλων του. Τη συζήτηση μετά την προβολή θα συντονίσει ο κινηματογραφιστής Νικόλαος Ε. Καββαδίας και θα συμμετάσχουν οι μεγάλοι δρομείς μεγάλων αποστάσεων Σπύρος Ανδριόπουλος (Πρέσβης του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας Φάνης Τσιμιγκάτος, κάτοχος πανελλήνιων ρεκόρ στα 10 χλμ. και στον μαραθώνιο , πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Διευθυντής του Α.Σ.Α.Ε.Δ, Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη του CISM ) και Νίκος Αργυρόπουλος (Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης Μαραθωνίου), ο δημοσιογράφος και παλιός αθλητής μεσαίων αποστάσεων Τάκης Θεοδωρακόπουλος και εκπρόσωπος της οικογένειας Τσιμιγκάτου.

• Σάββατο 15 Οκτωβρίου: Αθλητικοί Αγώνες

• Στις 4 μ.μ. Αγώνας Δρόμου 1.000 μ. για μαθητές Δημοτικού Σχολείου (γεννηθέντες τα έτη 2010 – 2012) και ΑΜεΑ.

• Στις 4.30 μ.μ. Αγώνας Δρόμου 5.000 μ. για άτομα άνω των 12 ετών.

• Στις 6 μ.μ. Ημιμαραθώνιος 21.097 μ. για άτομα άνω των 18 ετών.
• Στις 9 μ.μ. Απονομές Επάθλων στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ιχθυόσκαλας.

• Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 9.30 μ.μ. Συναυλία στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ιχθυόσκαλας με τους Μαρία Ρούτση – Νίκο Μπαλή (Α΄ μέρος με τίτλο «People have the power» και το Πατρινό μουσικό σχήμα «Μινόρε Παράπονο» – Είσοδος ελεύθερη.
Στο 1ο μέρος της συναυλίας, η Μαρία Ρούτση και ο Πατρινός τραγουδοποιός Νίκος Μπαλής συνοδευόμενοι από τους καταξιωμένους μουσικούς Ανδρέα Ζαφειρόπουλο (πιάνο), Γιώργο Παπαγεωργίου (μαντολίνο, μπουζούκι), Σέργιο Σοϊλέ (φλάουτο), Γιώργο Πισπιρίγκο (τύμπανα), θα παρουσιάσουν τραγούδια σπουδαίων καλλιτεχνών σε ξένο κι ελληνικό στίχο με διαφορετικά ηχοχρώματα με τίτλο «People have the power» και στο 2ο μέρος της το Πατρινό μουσικό σχήμα «Μινόρε Παράπονο» θα παρουσιάσει αφιέρωμα στον μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη.

 

 

20-9-2022                             ΠΗΓΗ: THEBEST.GR

#pampeloponisiako