Η Πάτρα στον χάρτη των μεγάλων δρομικών γεγονότων- Με μεγάλη επιτυχία ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος

  • Views 5182

Με τη συναυλία του Νίκου Μπαλή και της Μαρίας Ρούτση με το γενικό τίτλο «People have the power», έπεσε η αυλαία του Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Πάτρας 2022 «Φάνης Τσιμιγκάτος», που σημείωσε τεράστια οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, όπως καταδεικνύουν και τα πρώτα στατιστικά στοιχεία από τον έμπειρο Νίκο Κριεζή, που μαζί με τον Πατρινό Μάριο Ζαφειρόπουλο ήταν οι παρουσιαστές του αγώνα.

Στον Ημιμαραθώνιο Πάτρας πέρα από την τεράστια συμμετοχή αθλητών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, έβαλε την Πάτρα στο χάρτη των μεγάλων δρομικών γεγονότων, ενώ σημειώθηκαν και πολύ σπουδαίες επιδόσεις.

Στις γυναίκες η Ιταλίδα νικήτρια Clementene Mukandanga με 1:11:23 έκανε την καλύτερη επίδοση που έχει γίνει ποτέ σε αυτή την απόσταση στην Ελλάδα!
Ο Έλληνας Κωνσταντίνος Σταμούλης που κατέλαβε τη 3η θέση με 1:06:36 πίσω από τους Ιταλούς Ahmed Ouhda με 1:05:53 και Ademe Cuneo με 1:06:19 σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση Έλληνα αθλητή.

Πολλοί αθλητές έκαναν ατομικά ρεκόρ και μεσοσταθμικά οι επιδόσεις σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις των ειδικών είναι οι καλύτερες φετινές επιδόσεις Ελλήνων αθλητών παρά και το γεγονός ότι στο πρώτο μισό περίπου της διαδρομής οι αθλητές είχαν κόντρα άνεμο.

Εξ ίσου σπουδαίες επιδόσεις σημειώθηκαν και στα 5.000 μέτρα, με πρώτο τον Αλέξανδρο Κολιό με 15:53, δεύτερος τον Φίλιππο Σιώμο Γκίζα με 16:13 και 3ο τον Γιάννη Μπάρλο με 17:30, ενώ στις γυναίκες την πρωτιά πήρε η Ισαμπέλα Κοτσαχείλη με 17:49, δεύτερη ήταν η Ιωάννα Λαυράνου με 19:37 και τρίτη η Εύη Αυγέρη με 20:25.

Στην αγωνιστική επιτυχία του αγώνα συνέβαλε η καλά σχεδιασμένη διαδρομή, η οποία πιστώνεται στους Τεχνικούς Διευθυντές Γιώργο Τάνταρο και Γιάννη Δαγκόγλου και στον Τεχνικό Σύμβουλο Κώστα Μπούσια, που έκαναν εξαιρετική δουλειά και ήταν η ψυχή του Ημιμαραθωνίου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Έχουμε κάνει μια μεγάλη επιτυχία σαν πόλη. Θα κάνουμε τον απολογισμό μας με ηρεμία και θα επισημάνουμε τις αδυναμίες μας για να είμαστε του χρόνου και θα είμαστε ακόμη καλύτεροι γιατί ο πήχης μπήκε πλέον πολύ ψηλά. Κάτι άλλο που είδαμε με πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση είναι ότι μέσα από αυτή τη διοργάνωση η πόλη ανακάλυψε τις δυνάμεις της και νέοι άνθρωποι βρήκαν βήμα να εκφραστούν δημιουργικά. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία».

#pampeloponisiako#

18-10-2022