Οι μαθητές των Ξένων Γλωσσών Κουτσαντώνη έγιναν Global K Leaders!

  • Views 3546

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση Global K Leaders, πρώτη φορά ανοιχτή σε κοινό, το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 σε αίθουσα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.  Παρουσιάστηκαν οι αυθεντικές ομαδικές εργασίες των μαθητών (τάξεων B Junior, A και B Senior), όλων των διδακτηρίων του Ομίλου Κουτσαντώνη και αξιολογήθηκαν μέσω του Cambridge Life Competencies Framework.

Oι μαθητές των Κ.Ξ.Γ. Κουτσαντώνη κινητοποιήθηκαν από τη θεματολογία των βραβευμένων βιβλίων της καινοτόμου εκπαιδευτικής σειράς Thinking Train, του εκδοτικού οίκου Helbling, τον σχολικό εκφοβισμό, την περιβαλλοντική ευθύνη και τη βιωσιμότητα. Μέσα από την συλλογική διερεύνηση, συνεργασία, ανταλλαγή ιδεών και τη βαθύτερη κατανόηση των κρίσιμων αυτών κοινωνικών ζητημάτων δημιούργησαν projects με μορφή video art, poster, 3D και κρεμαστών κατασκευών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι μαθητές παρουσίασαν και βραβεύτηκαν για τις πρωτότυπες ομαδικές τους εργασίες ενώπιον γονέων, συμμαθητών και εκπαιδευτικών. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και η καλλιέργεια των κρίσιμων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.  Παράλληλα πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα ομιλία από την κ. Βασιλική Λισμάνη, ειδική παιδαγωγό, που έδωσε χρήσιμες συμβουλές στους γονείς.

 

 

Οι μαθητές, ηλικίας 5-12 ετών, απασχολήθηκαν από το ΚΔΑΠ «Μικροί επιστήμονες» του Ομίλου Κουτσαντώνη, με VR δραστηριότητες, ρομποτοαγώνες, παιχνίδια ανακύκλωσης και κατασκευές με πηλό. Το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής (Κ.ΕΛ.ΝΟ), το οποίο ξεκινάει για πρώτη φορά παιδικά τμήματα ηλικίας 6-12 ετών, δίδαξε τους μαθητές χρήσιμες φράσεις στη νοηματική γλώσσα.

Οι Ξένες Γλώσσες Κουτσαντώνη ευχαριστούν θερμά γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό που αγκαλιάζουν τις παιδαγωγικές και διδακτικές τους προσεγγίσεις, κυρίως όμως ευχαριστούν τους μαθητές τους, τους αυριανούς ενεργούς πολίτες του κόσμου, που κατέπληξαν για άλλη μια φορά με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#pampeloponisiako#          ΠΗΓΗ:THEBEST.GR

19-5-2023