Με 1.500 αθλητές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων – Κορασίδων Κ18

  • Views 2911

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου παίδων – κορασίδων Κ18 και Συνθέτων νέων Κ23 έχει ήδη ξεκινήσει, με το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το Σαββατοκύριακο σπουδαίους αγώνες, με όλα τα νέα αστέρια του ελληνικού κλασικού αθλητισμού να δίνουν «παρών».

Η συνέντευξη Τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 έγινε σήμερα στην Αγορά Αργύρη με την παρουσία της εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ, Βούλας Παχατουρίδου, των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ΕΑΣ.

Για την κορυφαία διοργάνωση της κατηγορίας μίλησαν και οι ανερχόμενοι Μυρτώ Βαλαχά (αποστάσεις) και Ελισαίος Μπαρδάκης (βάδην). Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 και συνθέτων αγωνισμάτων Α/Γ και Κ23 θα γίνει το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.

«Σας μεταφέρω τους ιδιαίτερους χαιρετισμούς της προέδρου μας, Σοφίας Σακοράφα. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Πατρέων, τους Αντιδημάρχους και όλο το προσωπικό του Δήμου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου που στέκονται πάντα δίπλα στις μεγάλες διοργανώσεις του κλασικού αθλητισμού. Το πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή, που διετέλεσε πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας. Πριν λίγα 24ωρα η εθνική μας ομάδα κατόρθωσε να παραμείνει στην Α΄ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων. Αυτό αποτελεί έναν πραγματικό άθλο για την Ομοσπονδία και για τους αθλητές μας, οι οποίοι θα βρίσκονται και στην επόμενη διοργάνωση στις ισχυρές ομάδες της Ευρώπης με πραγματικά πενιχρά μέσα και υπερβάλοντας δυνάμεις.

Ζητάμε από την Πολιτεία, στο μέτρο του δυνατού να βοηθήσει σε δύσκολες πραγματικά συνθήκες τον κλασικό αθλητισμού, που πάντα φέρνει διακρίσεις στη χώρα μας.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο στην όμορφη Πάτρα θα γίνει ένα εξαιρετικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 και συνθέτων, σε ένα από τα δυστυχώς λίγα στάδια σε καλή κατάσταση στη χώρα μας, με την αρωγή και συμπαράσταση του Δήμου και της Περιφέρειας.

Καλούμε τους φιλάθλους, τους γονείς και τα παιδιά της περιοχής να στηρίξουν με την παρουσία τους, τους αγώνες και να στηρίξουν την προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών”, είπε η β΄ ειδική γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βούλα Παχατουρίδου.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ακόμη, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, Πέτρος Μαντάς, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, Νίκος Μπαλάσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος. Μαζί τους ήταν η πρωταθλήτρια των αποστάσεων και αθλήτρια του Πέλοπα Μυρτώ Βαλαχά και ο πρωταθλητής του βάδην Ελισαίος Μπαρδάκης, που αγωνίζεται με τα χρώματα της Ολυμπιάς Πατρών.

Στο σύνολο τους οι ομιλητές του πάνελ εξέφρασαν την πεποίθηση τους, πως η διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις διοργανώσεις που αναλαμβάνει η πόλη της Πάτρας.

Ο Νίκος Μπαλάσης είπε: «Θα διοργανώσουμε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ με μεγάλο αριθμό αθλητών, καθώς υπολογίζουμε 1.500 αθλητές και αθλήτριες μαζί με τα Σύνθετα. Η Πάτρα θα γεμίσει από κόσμο του στίβου, από γονείς και αθλητές. Στόχος μας είναι να γίνουν αγώνες υψηλού επιπέδου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο που είναι το καλύτερο. Επιβάλλεται, πλέον, η αλλαγή του ταρτάν και γενναία χρηματοδότηση από την Πολιτεία για να συνεχίσουμε να φέρνουμε διοργανώσεις στην Πάτρα. Καλούμε τον κόσμο της περιοχής μας να έρθει στο Στάδιο για να παρακολουθήσει τους αγώνες».

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου και ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. Κώστας Μπούσιας.

#pampeloponisiako#    

28-6-2023