Πανελλήνιος θαυμασμός για το Παμπελοποννησιακό ρεκόρ συμμετοχών των τελευταίων 30 χρόνων στα Πανελλήνια Στίβου Κ18 Α/Γ – Σύνθετων Α/Γ και Κ23

  • Views 2467

Με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χώρας – και όπως πάντα τη στήριξη του Δήμου Πατρέων – πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου στην πόλη μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών Κ18 και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Αγωνισμάτων Ανδρών/Γυναικών και Κ23, στα οποία σημειώθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις.

Οι αγώνες έγιναν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο που είχε την τιμητική του και απέσπασε τις πιο κολακευτικές κριτικές και το θαυμασμό όλων των αθλητικών αποστολών της χώρας, τα θετικά σχόλια των οποίων έχουν κατακλύσει και το διαδίκτυο.

Το εντυπωσιακότερο ήταν η ζωντανή αναμετάδοση των αγώνων από τις δύο γιγαντοοθόνες τελευταίας τεχνολογίας, που αντικατέστησαν τις παλιές με το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του Παμπελοποννησιακού.

Στους αγώνες σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών σε οποιοδήποτε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου των τελευταίων 30 χρόνων, γεγονός που καταδεικνύει την αθλητική  δυναμική που έχει αποκτήσει η πόλη μας και ιδιαίτερα στο Στίβο τα τελευταία 9 χρόνια.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος που παρακολούθησε τους αγώνες εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, δήλωσε όταν έπεσε η αυλαία των αγώνων:

«Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε το καλύτερο στάδιο της χώρας. Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους, στον Πρόεδρο του Παμπελοποννησιακού Βασίλη Ζώτο, σε όλα τα μέλη της Διοίκησης  που δουλεύουν ακούραστα και ανιδιοτελώς για να έχουμε αυτό το αθλητικό παλάτι.

Διεκδικούμε τα 6 εκατ. ευρώ, που μας χρωστάει το κράτος για το Παμπελοποννησιακό και τη σταθερή καταβολή των 400.000 ευρώ ετήσια όπως προβλέπεται ρητά από την Προγραμματική Σύμβαση παραχώρησης που δεν τηρείται».

Στο περιθώριο των αγώνων ο Αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος και ο Πρόεδρος του Παμπελοποννησιακού Βασίλης Ζώτος συναντήθηκαν με την Πρόεδρο Σοφία Σακοράφα και άλλα στελέχη του ΣΕΓΑΣ και συζήτησαν τόσο για τη διεύρυνση της συνεργασίας στο πλαίσιο του Μνημονίου, όσο και για την αντικατάσταση όλων των ταρτάν του Παμπελοποννησιακού και του Αθλητικού Κέντρου Λαδόπουλου, έργο του οποίου η τεχνική μελέτη έχει συνταχθεί, την ψηφιακή αναβάθμιση του Παμπελοποννησιακού που έχει ήδη εγκριθεί και  την ανακατασκευή – εκσυγχρονισμό του Λαδόπουλου, έργο για το οποίο έχει συνταχθεί η προμελέτη και αναζητείται χρηματοδοτικό εργαλείο.

 

1η Ημέρα των αγώνων

2η Ημέρα των αγώνων