Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2023: Συνεχίζεται στις 6/7 με τους «Danubia Soloists» και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου

  • Views 2538

Η συναυλία θα δοθεί στις 21.30 στο Δημοτικό Θερινό θέατρο Πάτρας, στο χώρο του Παμπελοποννησιακού σταδίου

Μία σπουδαία συναυλία όπως αναμένεται, είναι ο επόμενος μουσικός σταθμός για το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου 2023 με τους «Danubia Soloists» από τη Βιέννη να συμπράττουν με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου.

Σολίστ στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ την Πέμπτη 6 Ιουλίου στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο της Πάτρας στην οδό Ρίτσου, είναι η σπουδαία τσελίστα Cristina Bazili. Την μουσική διεύθυνση έχουν οι Luca Pelanda και Πελοπίδας Μαυρόπουλος.

Το κοινό θα απολαύσει συνθέσεις που κινούνται σε ιδιαίτερα μουσικά «μονοπάτια».

“Danubia Soloists“

Οι “Danubia Soloists“ είναι ένα σύνολο από μουσικούς – καθηγητές ωδείων της παραδουνάβιας περιοχής της Κάτω Αυστρίας.

Το φετινό project τους είναι αφιερωμένο στον μεγάλο αυστριακό πιανίστα και συνθέτη κλασικής και  jazz μουσικής, Friedrich Gulda.

Το κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα πνευστών που παρουσιάζουν συνδυάζει κλασική και jazz μουσική με παραδοσιακά μοτίβα από το ρεπερτόριο μπάντας πνευστών.

Σολίστ στο βιολοντσέλο είναι η Cristina Basili.

Τη συναυλία επενδύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου συμπράττοντας με τους Αυστριακούς μουσικούς σε έργα κλασικής μουσικής αλλά και έργα Ελλήνων συνθετών (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις).

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου

Με μισό αιώνα και πλέον συνεχή παρουσία και μουσική γενικότερα δράση, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου αποτελεί ένα πολιτιστικό θερμοκήπιο του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και με διακρινόμενη πολυσήμαντη καλλιτεχνική παρουσία εκτός των ορίων του. Από το 1961, έτος ιδρύσεως της, με διακεκριμένους καθηγητές (μέλη των μεγαλύτερων συμφωνικών ορχηστρών της χώρας) οι οποίοι διδάσκουν όλες τις ειδικότητες των πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων παράλληλα με τη διδασκαλία θεωρίας και σολφέζ, λειτουργεί ως μουσική σχολή, παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη κατά τις απαιτήσεις υψηλών προτύπων μουσική παιδεία σε ένα δυναμικό άνω των 200 μελών.

Η συγκεκριμένη Φιλαρμονική με το πλούσιο ρεπερτόριο της που προέρχεται από όλα τα είδη μουσικής, καλύπτει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και λαμβάνει μέρος σε αντίστοιχες άλλων πόλεων της Ελλάδας, σε γνωστά φεστιβάλ (Αθηνών, Κερκύρας, Καλαμάτας, Λευκάδας, Άνδρου κ.τ.λ.) αλλά και στο εξωτερικό (Culture Center και Pickwick Theater, Σικάγο).

Με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου εκτός της σύμπραξης σπουδαίων σολίστ της κλασικής μουσικής (Σπύρος Μουρίκης κ.α.) έχουν συμπράξει γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Νίνα Λοτσάρη, η Φωτεινή Δάρρα, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Χρήστος Θηβαίος και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Να σημειωθεί πως τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου από το 2010 διευθύνει ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10.00€, φοιτητών 7.00€ ομαδικό άνω των 20 ατόμων 5.00€.

Σημεία προπώλησης: -Ταμείο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ, 2610.273.613, -Δισκοπωλείο JOE RECORDS, (Καραϊσκάκη 134, Πάτρα, τηλ. 2610.620.673), – Βιβλιοπωλείο ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ (Κορίνθου 274, Πάτρα, τηλ. 2610.273.287)

Ηλεκτρονική διάθεση από την πλατφόρμα ticketservices.

#pampeloponisiako#   
03-7-2023