Οι “ΓΙΑΝΝΙΑΔΕΣ” έκοψαν την πίτα τους

  • Views 5254

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, έγινε η κοπή πίτας του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δροσιάς Τριταίας  “ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΑΔΕΣ”.

Η προσέλευση των Συγχωριανών μας ήταν μεγάλη, με πολλά χαμόγελα και ευχές για το νέο έτος.

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα ευλόγησαν: Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ. κ. Χρυσοστόμου, πατήρ Γεώργιος (μας μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιότατου και ευχήθηκε χρόνια πολλά και υγεία σε όλους), και ο εφημέριος της κοινότητας Κουμπερίου – Δροσιάς, πατήρ Παντελεήμων με τις δικές του ευχές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής, ο οποίος αναφέρθηκε στους αγωνιστές «ΓΙΑΝΝΙΑΔΕΣ», στις εκδηλώσεις που με την συνεργασία των Συλλόγων πραγματοποιούνται στα χωριά, δίνοντας ζωή, χαρά, ελπίδα σε αυτούς που παραμένουν σε αυτά και στην συνεργασία που υπάρχει με το Σύλλογό μας. Μαζί τους από το Δήμο Ερυμάνθου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Μαρτζάκλης και η Δημοτική Σύμβουλος για τον τομέα Πολιτισμού κ. Ελένη Χριστοδουλοπούλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ανδρέας Φίλιας, που τόνισε την ενεργό παρουσία της Περιφέρειας στα τοπικά προβλήματα, την αναγκαιότητα στήριξης ειδικά των νέων αγροτών, τις εκδηλώσεις που οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Περιφέρεια για τους ήρωες του 1821.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αδαμόπουλος Θεοφάνης, του συνδυασμού «Ενωμένοι Μπορούμε», και

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κοτρωνάς Νικόλαος του συνδυασμού « Μαζί Αλλάζουμε».

Στην παρέμβασή τους τόνισαν τις δράσεις του Συλλόγου, τη δράση των αγωνιστών «Γιαννιάδων».

Η κ. Μαρία Κανελλοπούλου εκπροσωπώντας το Σύλλογο «Μύλων» Μπεγουλακίου – «Αετοί του Μοριά» και το Σύλλογο των Τριτέκνων αναφέρθηκε στη συνεργασία των Συλλόγων μας για την τίμηση των Ιστορικών γεγονότων που έχουν λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Τριταίας – Ερυμάνθου και στην πόλη της Πάτρας.

Η κ. Αφροδίτη Σκαλτσά – Δημητρακοπούλου από τη θεατρική Ομάδα «Οι Ταξιδευτές της Πρόζας», που πραγματοποίησαν μια θεατρική παράσταση στο χωριό.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κανελλακόπουλος Τοπικός Σύμβουλος του χωριού μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το Χορευτικό Τμήμα Αργεντίνικου Τάνγκο «Περί χορού Εμμέλεια», που μας παρουσίασε αντιπροσωπευτικά δείγματα αυτών των λάτιν χορών.

Επίσης ο Σύλλογός μας ευχαριστεί:

Την Διοικούσα Επιτροπή του Σταδίου για την φιλοξενία και για την παραχώρηση της αίθουσας.

Τα τοπικά ΜΜΕ, για τη συνεργασία και για την προβολή των εκδηλώσεων  μας.

 

#pampeloponisiako#           ΠΗΓΗ: dete.gr

01-02-2024