ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΝΟΥΡΕΓΙΕΦ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

  • Views 2836

 

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μάρτη το πρωί η εκδήλωση παρουσίασης του Λευκώματος  για τον Κώστα Πετρόπουλο «77+1 κείμενα για τον Νουρέγιεφ του Ελληνικού Μπάσκετ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, αντιπροσωπεία της Κ.Ε. του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος του Π.Γ. και υπεύθυνο της Επιτροπής Αθλητισμού Νίκο Σοφιανό, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ιστορικοί παράγοντες του Απόλλωνα και πολλοί άλλοι.

Τον Κώστα Πετρόπουλο τίμησαν επίσης με την παρουσία τους και με κείμενα τους οι Πατρινοί λογοτέχνες Κώστας Λογαράς και Βασίλης Λαδάς, συμπαίκτες του τιμώμενου στον Απόλλωνα και στην Εθνική μεταξύ των οποίων οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Κώστας Μίσσας, Κώστας Μπογατσιώτης, Μάκης Κατσαφάδος, Σούλης Ράμμος, Σαράντης Παπαχριστόπουλος,  Κώστας Λαμπρόπουλος, Άγγελος Ματθαιακάκης, Αντώνης Χερικάκης, Χριστόφορος σταμόπουλος, Νίκος Γκλαβάς, ο αδελφός του Τάκης Πετρόπουλος και πολλοί άλλοι.

Με την παρουσία τους τίμησαν τον Κώστα Πετρόπουλο και πολλοί δημοσιογράφοι όπως ο Βασίλης Σκουντής, ο Τάκης Ευσταθίου, ο Μπάμπης Χριστόγλου, ο Μιχάλης Λεάνης, ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, ο Κωνσταντίνος Μάγνης, ο Προκόπης Κόγκος και άλλοι.

ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ο οποίος και απένειμε βαρύτιμο έπαθλο στον Κώστα Πετρόπουλο «Για την υποδειγματική και ανεκτίμητη σε ήθος και επίδοση προσφορά του και την παρακαταθήκη του στον αθλητισμό και τη νεολαία της πατρίδας μας» τόνισε στο χαιρετισμό του «Η Πάτρα είναι περήφανη γιατί από τα σπλάχνα της βγήκε ο Κώστας Πετρόπουλος. Δεν ήταν μόνο ένα ταλέντο, κόουτς, αλλά παιδί της Πάτρας, μπροστάρης, χαρισματικός, τον αγαπούμε, δεν είναι του εγώ, είναι εμείς»

Έπαθλο επίσης απένειμε στον τιμώμενο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ενώ ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος χάρισε στον τιμώμενο μία εικόνα της Παναγίας και η ομάδα πρωτοβουλίας που εμπνεύστηκε το Λεύκωμα και οργάνωσε την εκδήλωση (Χρήστος Παπαδημάκης, Τάκης Σκόνδρας, Νίκος Μακρής, Κώστας Γιαχαλής) ένα υπέροχο σκίτσο του Πατρινού σκιτσογράφου Dranis.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, ενώ για τον αθλητή και άνθρωπο Κώστα Πετρόπουλο μίλησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αβραμίδης, ο οποίος διερμηνεύοντας το κοινό αίσθημα και απευθυνόμενος στη διοίκηση του συλλόγου έθεσε ως αυτονόητο ότι το γήπεδο του Απόλλωνα πρέπει να πάρει το όνομα του Κώστα Πετρόπουλου.

Στο Προεδρείο της εκδήλωσης ήταν και ο εκπρόσωπος των διοργανωτών Χρήστος Παπαδημάκης καθώς και ο Γιώργος Πετρόπουλος διεθνής μπασκετμπωλίστας και ανιψιός του Κώστα Πετρόπουλου.

Ο Πρόεδρος του Α.Σ. Απόλλων Φίλιππας Καμίσης αφού εξήρε τον Κώστα Πετρόπουλο στο χαιρετισμό του, δήλωσε ότι «θα υπάρξουν άμεσα ανακοινώσεις για το θέμα της ονομασίας του γηπέδου» αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει ξεκινήσει αυτή η συζήτηση στους κόλπους του συλλόγου, καταχειροκροτούμενος.

Η κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν ο Κώστας Πετρόπουλος  φανερά συγκινημένος στο βήμα μνημόνευσε με ευγνωμοσύνη τους αείμνηστους γονείς του Γιώργο και Βάσω και ευχαρίστησε την οικογένεια του.