Ο Δήμος Πατρέων ανακτά το κουμάντο στις αθλητικές του εγκαταστάσεις

  • Views 70356

Aποφασισμένοι να σπάσουν αυγά και να αλλάξουν ένα παγιωμένο σύστημα στον αθλητισμό της Πάτρας, είναι οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής του Κώστα Πελετίδη.

Πρώτα στην λίστα του Δήμου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις – φιλέτο: κλειστό Αλεξιώτισσας, κλειστό Ροϊτίκων και προπονητήριο στίβου στου Λαδόπουλου. Διευκρινίστηκε δε, πως το σύνολο των εγκαταστάσεων θα συνεχίσει να έχει την ίδια χρήση, δηλαδή δεν θα βγει ο στίβος από του Λαδόπουλου για να μπει π.χ. το τένις, απλά θα υπάρξει συγκεκριμένο πρόγραμμα χρήσης και κανονισμός λειτουργίας όλων των εγκαταστάσεων, στο πνεύμα της διακήρυξης της παράταξης «Λαϊκή συσπείρωση» που ανέλαβε τις τύχες του Δήμου, με αθλητικό στόχο την στήριξη του λαϊκού μαζικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Όπως έγινε αρμοδίως γνωστό μέχρι τον Ιούλιο, όλες οι αθλητικές δημοτικές εγκαταστάσεις θα «επιστρέψουν» στον Δήμο, ο οποίος θα αναλάβει τη διοίκησή τους – διαχείρισή τους. Είναι μία σύνθετη απόφαση, που εφόσον υλοποιηθεί θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τον Τάκη Πετρόπουλο, σύμβουλο επί αθλητικών θεμάτων του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, πρόκειται για 180 συνολικά εγκαταστάσεις που ανήκουν στον Δήμο και βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο τον Δήμο Πατρέων από το ύψος της Ροδινής έως τα Καμίνια. Ο Δήμος θα της διοικήσει με ένα και μόνο σκεπτικό, το να είναι διαθέσιμες στον λαό, χωρίς αυτός να πληρώνει.

Πολύ περισσότερο επειδή, όπως σχολίασε ο Τάκης Πετρόπουλος, γίνονται οικονομικές δοσοληψίες και εκμετάλλευση των χώρων, χωρίς την άδεια του Δήμου. Μάλιστα παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που εισπράττουν κάποιοι με την μέθοδο των Ακαδημιών, αλλά και με την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του: «Ο Δήμος πληρώνει το νερό και το ρεύμα στις δημοτικές εγκαταστάσεις, κι αυτές αντί να είναι δωρεάν για τον λαό και πολύ περισσότερο για τους μη έχοντες, χρησιμοποιούνται επί πληρωμή. Αυτό θα σταματήσει», είπε ο Τάκης Πετρόπουλος.