Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην Πάτρα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών και Γυναικών.

  • Views 2028

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος βρισκόταν στην Πάτρα για να παραστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών και Γυναικών που έλαβε μέρος στο Παμπελοποννησικό Στάδιο.

Στο καλωσόρισμά του ο κ. Πελετίδης είπε στον κ. Κουτσούμπα:

«Σας υποδεχόμαστε σήμερα με χαρά στο Δημαρχείο. Είναι η δεύτερη φορά που συναντιόμαστε και θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση του ΚΚΕ σε πλήθος ζητημάτων που έχουμε σαν Δήμος Πατρέων και ιδιαίτερα στο κρίσιμο θέμα της ανεργίας που αφορά τη ζωή της πόλης μια που έχει να κάνει με τις συνέπειες που έχει η ανεργία που σημαίνει φτώχεια και όλες τις τραγωδίες που ζει η λαϊκή οικογένεια.

Δεν ξεχνούμε και τις πρωτοβουλίες που πήρατε και πέρυσι για να φέρετε στη Βουλή το θέμα της ανεργίας και να παρθούν μέτρα που δυστυχώς όμως δεν γίνονται αποδεκτά από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, χαιρόμαστε για την προσπάθεια που κάνετε για να μπουν αυτά τα ζητήματα.

Μιλούμε για την ανεργία γιατί η ανεργία πέραν του γεγονότος ότι έχει να κάνει με τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, αυτό το ζήτημα έχει άμεσες επιπτώσεις για την τοπική μας κοινωνία. Στο Δήμος μας σήμερα έχουμε μόνο συνταξιοδοτήσεις και να καταγράφουμε απώλειες σε εργαζόμενους και θέσεις εργασίας κι αυτό έχει άμεση επίπτωση στη ζωή της πόλης μας.

Ενώ παίρνουμε πρωτοβουλίες για φτιάξουμε κατασκηνώσεις, παιδικούς σταθμούς, πάρκα, δρόμους, πράσινο και κάθε τι που θα υπηρετεί τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας αυτά δεν μπορούν να γίνουν γιατί δεν διαθέτουμε τον απαραίτητο αριθμό εργαζομένων για τα φέρουμε σε πέρας όλα αυτά και αυτό είναι κάτι που έπρεπε να είχε λυθεί από χθες.

Κοντά σε αυτό έχουμε και μέτρα συγκεκριμένα τα οποία επιδεινώνουν περισσότερο το πρόβλημα. Είχαμε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που βάζει θέμα να απολυθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για δοθεί λύση αναλαμβάνοντας νομοθετική πρωτοβουλία για τους συμβασιούχους του Δήμου. Καθαριότητα, Ηλεκτροφωτισμός, Πράσινο, Κοιμητήρια και άλλες υπηρεσίες του Δήμου στηρίζονται σε αυτούς τους εργαζόμενους για να λειτουργήσουν.

Ακόμη περιμένουμε από την κυβέρνηση τη χρηματοδότηση για να προβούμε σε προσλήψεις μονίμου προσωπικού για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών στις ανταποδοτικές Υπηρεσίες του Δήμου . Αντί αυτού η κυβέρνηση παρακρατεί κακώς τα χρήματα από μας και ζητά να πληρώσει ο λαός για τις προσλήψεις που αυτή υποχρεούνται να χρηματοδοτήσει.

Εμείς σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα στην Αχαΐα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους άλλους Δημάρχους, παίρνουμε πρωτοβουλίες και διεκδικούμε  από την κυβέρνηση με νομοθετική λύση να μείνουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες όπου εργάζονται.

Θέλουμε και την παρέμβασή σας σε πολιτικό επίπεδο και μέσα στη Βουλή να έχουμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση. Δεν μπορεί να φορολογείται ο λαός μας,, να τον ξεματώνουν οικονομικά και να ζητούν από μας να του πάρουμε κι άλλα χρήματα για να λειτουργήσουμε την πόλη μας. Δεν έχουμε καμία διάθεση χρήματα του λαού που συγκεντρώνονται στον κρατικό υπολογισμό να γίνονται κτήμα αυτών που κατέχουν τον πλούτο και η κυβέρνηση να μεριμνεί με επιμέλεια σε αυτή την κατεύθυνση και να μην επιστρέφουν χρήματα στην πόλη μας για να λειτουργήσουμε δομές  όπως το Παμπελοποννησιακό Στάδιο που θα επισκεφτείτε. Το Στάδιο είναι στη διαχείριση του Δήμου, αλλά από την ημέρα που χτίστηκε έως σήμερα δεν δίνεται δεκάρα. Παλεύουμε εμείς τρία χρόνια να το κρατήσουμε σε ένα επίπεδο υψηλό αλλά αυτό γίνεται με τεράστια προσπάθεια των εργαζομένων, με ανθρώπους χωρίς να πληρώνονται δίνουν μάχη να το κρατήσουν στο επίπεδο που θα το δείτε σήμερα. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να μη δίνονται χρήματα για τον Αθλητισμό  όπως και σε όποιους άλλους χώρους που έχουμε που θα έπρεπε να χρηματοδοτούνται γιατί ό,τι χρήματα δίνονται για τον Αθλητισμό είναι η συμβολή στη μάχη που δίνουμε ενάντια στα ναρκωτικά που μαζί με τη μάχη κατά της ανεργίας θα αποτελέσουν ένα στήριγμα στη νεολαία μας να σταθεί στα πόδια της.

Σε αυτό, γνωρίζοντας ήδη τις προσπάθειες που γίνονται από το ΚΚΕ, θέλουμε τη βοήθειά σας».

Κατά την υποδοχή, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του τόνισε:

«Οι τεράστιες θυσίες που έκανε και κάνει συνεχώς ο ελληνικός λαός και θα συνεχίσει να κάνει, ουσιαστικά με τις πολιτικές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, είναι για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, λίγων μονοπωλιακών ομίλων. Αυτή είναι η ουσία. Και ο λαός μας είναι γονατισμένος, ματώνει και θα συνεχίσει να ματώνει με τα μνημόνια διαρκείας και τα νέα μέτρα που έρχονται. Ο ελληνικός λαός δεν πιστεύει πλέον αυτό το γνωστό, το χιλιοειπωμένο παραμύθι που επαναλαμβάνει ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του ότι οι θυσίες που έκανε επιτέλους πιάνουν τόπο και θα υπάρξει ανάπτυξη και θα είναι σε όφελός του».

Για την πρωτοβουλία του Δήμου για τη νέα κινητοποίηση ενάντια στην ανεργία τόνισε ότι “είναι πολύ σημαντική πρωτοβουλία και ένας δυναμικός τρόπος και για να ενημερωθεί ο λαός, αλλά και κυρίως να σταλεί μήνυμα προς την κυβέρνηση και όλους αυτούς στους οποίους οφείλεται η μεγάλη ανεργία, για αυτά που δεινοπαθεί και ο πατρινός λαός, αλλά και όλος ο λαός της πατρίδας. Για να υπάρχουν μέτρα άμεσα ανακούφισης των ανέργων, επιδόματα κ.λπ. και όχι περικοπές όπως έκανε πρόσφατα και η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.  Και βεβαίως για να ανοίξει ο δρόμος για ένα φωτεινό μέλλον, όπου θα υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και για όλες”.