Ο Δ. Κουτσούμπας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

  • Views 2267

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που έγινε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα, παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνόδεψε ο επικεφαλής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Θοδωρής Λιάπης. Την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υποδέχτηκαν το απόγευμα στην είσοδο του Σταδίου ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος ο αθλητικός σύμβουλος του Δήμου, Τάκης Πετρόπουλος καθώς και η Διοικούσα επιτροπή του σταδίου.

Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας είχε συνάντηση και συνομιλία στο κυλικείο του Σταδίου, με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο και τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Βασίλη Σεβαστή.

Ακολούθως, ο Δ. Κουτσούμπας παρακολούθησε τα αγωνίσματα του πρωταθλήματος που είναι σε εξέλιξη, σημειώνοντας ότι ο Στίβος είναι η βάση όλων των αθλημάτων και θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, αλλά γι’ αυτό χρειάζονται χρήματα.

Σε δήλωσή του για το πρωτάθλημα ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες. Καλή δύναμη σε όλους και όλες και τους αθλητές και τους προπονητές και τα σωματεία, τους συλλόγους τους, αλλά και τους γονείς, οι οποίοι στηρίζουν αυτά τα παιδιά στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν σήμερα, αλλά και όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες, με εξαντλητικά ωράρια και βεβαίως, χωρίς χρηματοδότηση. Απαιτείται άμεση χρηματοδότηση από το κράτος και σε υποδομές και σε προσωπικό, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να λαμπρύνουν πραγματικά, με την προσπάθειά τους, την Ελλάδα, τη χώρα μας, το λαό μας.

Και φυσικά πρέπει να πούμε και μια κουβέντα εδώ για το πανέμορφο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, εδώ που διεξάγονται σήμερα αυτοί οι αγώνες, το οποίο με μεγάλη προσπάθεια των ανθρώπων εδώ του Δήμου της Πάτρας, του Δημάρχου, της Διοικούσας Επιτροπής, προσπαθούν να το συντηρήσουν χωρίς καμία ουσιαστικά χρηματοδότηση απ’ το κράτος, με την εθελοντική εργασία και την προσφορά των ανθρώπων τους.

Καλή επιτυχία, καλή δύναμη σε όλους και όλες. Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απένειμε τα μετάλλια στις Κατερίνα Στεφανίδη, Στέλλα Λεδάκη και Έλεν Πόλακ που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στο άλμα επί κοντώ γυναικών.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του αφού όπως είπε «μέσα σε δύσκολες συνθήκες καταφέρνει ο δήμος να συντηρήσει το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, δυστυχώς χωρίς την βοήθεια των κυβερνήσεων που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα και καταφέρνουμε να το κρατήσουμε σε τέτοιο επίπεδο που να μπορούμε να διοργανώσουμε τέτοιου επιπέδου αγώνες. Και φυσικά χαιρόμαστε που οι αθλητές μας αγωνίζονται σε αυτό τον χώρο και στέλνουν μηνύματα στην πόλη μας και σε όλη την Ελλάδα ότι ο αθλητισμός μπορεί να δίνει διέξοδο στη νεολαία μας και να βγουν τα παιδιά έξω από τις εξαρτήσεις». Πρόσθεσε επίσης ότι αν «αγωνιστούμε και σταματήσουμε και την ανεργία θα έχουμε προϋποθέσεις για να έχει η νεολαία μας αυτά που ονειρεύεται».

Ειδικότερα για το Παμπεολοποννησιακό Στάδιο ο Κώστας Πελετίδης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία χρηματοδότηση. «Με την ψυχή μας, με τους εργαζόμενους του δήμου, με ανθρώπους της πόλης μας οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους καταφέρνουμε χωρίς χρηματοδότηση αλλά με πολύ προσωπική δουλειά, με δικά μας μέσα, να το συντηρήσουμε και να το έχουμε φέρει σε ένα υψηλό επίπεδο», πρόσθεσε.

Για την μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στην ανεργία που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την ερχόμενη Κυριακή 25 Ιούνη, ο Κώστας Πελετίδης κάλεσε το λαό να πλημμυρίσει την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου όπου θα καταλήξει η πορεία.

Τόνισε ότι το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης «δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα» βάζει το κεντρικό ζήτημα το οποίο, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «διαλύει τη νεολαία, δεν τους αφήνει να “απογαλακτιστούν”, δεν μπορούν να συγκροτηθούν σαν προσωπικότητες και να ανοίξουν τα φτερά τους». Τόνισε ακόμα ότι «θέλουμε με αυτές τις κινητοποιήσεις να φέρουμε στο επίκεντρο το πρόβλημα της εργασίας, να υπάρχει δουλειά για όλους και όταν δουλεύουμε να έχουμε δουλειά με δικαιώματα και όχι με συνθήκες δουλείας».