Εκπαιδευτική επίσκεψη της Ε3 τάξης του 45ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο

  • Views 2848

Στο πλαίσιο του προγράμματος  «Αθλητισμός, προσβασιμότητα  και παραολυμπιακά αθλήματα»  οι μαθητές/τριες της Ε3 τάξης του 45ου Δημοτικού σχολείου Πατρών μαζί με τις υπεύθυνες του προγράμματος κα Πηνελόπη Γκόντα και κα Άννα Αναστασίου, συναντήθηκαν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με αθλητές/τριες του συλλόγου Ήφαιστος. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις δράσεις του συλλόγου από τους αθλητές κο Άγγελο Σταγιάννο και κα Μαρία Κουραχάνη.

Συζήτησαν για τα παραολυμπιακά αθλήματα που διεξάγονται στο χώρο του γηπέδου όπου δραστηριοποιείται ο σύλλογος, για τους αθλητές καθώς και τις επιτυχίες που έχουν  σε αγωνιστικό  επίπεδο ,τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε παγκόσμιο.

Οι μαθητές/τριες έπαιξαν επιτραπέζια αντισφαίριση και στη συνέχεια ενημερώθηκαν για την καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο.  Με ιδιαίτερη προθυμία ανέβηκαν στα αμαξίδια και έπαιξαν μπάσκετ, κατανοώντας τη  λειτουργία του αμαξιδίου αλλά και την τεχνική μετακίνησής του. Με  βιωματική προσέγγιση αντιλήφθηκαν τις διαφορές και τις δυσκολίες στον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ, αλλά και πόσο ευχάριστο και συνάμα ενδιαφέρον μπορεί να γίνει.

Αναφορά έγινε στην ευγενή άμιλλα, στον δίκαιο αγώνα και στα υψηλά ιδανικά  που πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε αθλητή.

Η ενημέρωση, η συζήτηση και το παιχνίδι λειτούργησαν συνδυαστικά και το αποτέλεσμα  ικανοποίησε ιδιαίτερα μιας και οι μαθητές απέδωσαν αυτή τους την εμπειρία με πολύ εύστοχο τρόπο μέσα από ζωγραφιές και συνθήματα.

 

Στο στάδιο οι μαθητές/τριες πέρασαν και ώρες παιχνιδιού στα εξωτερικά γήπεδα ποδοσφαίρου ολοκληρώνοντας την επίσκεψή τους γεμάτοι ενθουσιασμό και όμορφες αναμνήσεις.