Συναυλία για την επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής στις 19 Σεπτεμβρίου στo Παμπελοποννησιακό Στάδιο με Γιώργο Νταλάρα

  • Views 2550

Μια μεγάλη συναυλία με τον σπουδαίο ερμηνευτή Γιώργο Νταλάρα για τα 100 χρόνια της επετείου από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Πατρών στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 που θα δοθεί στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και μάλιστα ο σκοπός της μουσικής βραδιάς είναι φιλανθρωπικός μιας και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών της Μητροπόλεως όπως το Κοινωνικό Συσσίτιο – Άρτος Αγάπης.

Ήδη οι σχετικές αφίσες έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους των ιερών ναών ενώ τα εισιτήρια εισόδου στη συναυλία όπου εκτός από τον Γιώργο Νταλάρα θα λάβουν μέρος και η ερμηνεύτρια Ασπασία Στρατηγού και η εξαιρετική ορχήστρα της Νέας Ιωνίας Βόλου «Εστουδιαντίνα» κοστίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες 12 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχη συναυλία με τίτλο «Σμύρνη Αιώνια» είχε δοθεί από τον Γιώργο Νταλάρα, στις 29 Ιουνίου 2022 με μεγάλη επιτυχία, στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας – Αγωνιστών 1821, στα Καλάβρυτα.

Ακόμα στις 3 Σεπτεμβρίου 2022, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός της Νέας Σμύρνης στην Αθήνα διοργανώνει συναυλία στη κεντρική πλατεία της Ν. Σμύρνης όπου ο Γιώργος Νταλάρας θα τραγουδήσει για τη Σμύρνη. Η συναυλία πραγματοποιείται με αφορμή την θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η συγκεκριμένη συναυλία συνιστά την κορύφωση των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου της Νέας Σμύρνης.

Όπως διαβάσαμε στο in.gr, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Συλλόγου του Δήμου της Νέας Σμύρνης Βαγγέλης Χατζατουριάν δήλωσε πως «πριν από λίγο κατάφερα και έπεισα τον Γιώργο Νταλάρα, να παρουσιάσει μόνο στην πόλη μας, τη μεγαλειώδη συναυλία που πραγματοποίησε αποκλειστικά στο Ηρώδειο τον Ιούνιο με τίτλο ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω» του Απόστολου Καλδάρα.

Μια ακόμα μεγάλη βραδιά τιμής και μνήμης αφιερωμένη στα 100χρονα από την καταστροφή της Σμύρνης που προστίθεται στις δεκάδες δράσεις ιστορικής ανάδειξης της επετείου και θα διαρκέσουν όλο το έτος.

Μέσω κάθε είδους και μορφής καλλιτεχνικής έκφρασης, που ενέταξε φέτος στο πρόγραμμά του ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου μας, γίνεται για μία ακόμη φορά πρωταγωνιστής πανελλαδικά σε δράσεις πολιτισμού και ιστορικής μνήμης.

Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που σπουδαίοι καλλιτέχνες αναγνωρίζουν την δουλειά μου και με εμπιστεύονται προσωπικά, αλλά και για το γεγονός ότι ως πόλη συνεχίζουμε ένα μακρύ σερί μεγάλων εκδηλώσεων, στρέφοντας για ακόμα μια φορά τα φώτα και το ενδιαφέρον όλης της Αθήνας στην Νέα Σμύρνη».

*Να προσθέσουμε πως ο Γιώργος Νταλάρας έχει ξανασυμμετάσχει σε μουσική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών. Στο πλαίσιο των Ιερών Πρωτοκλητείων 2019 είχε πραγματοποιηθεί μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία από τον καλλιτέχνη Γιώργιο Νταλάρα, με την συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών στο γήπεδο Μπάσκετ του Απόλλωνα Πατρών στις 27 Νοεμβρίου 2019 με μεγάλη επιτυχία.

 

 

22-8-2022        ΠΗΓΗ: THEBEST.GR

#pampeloponisiako