Τα πάντα έτοιμα για τους αγώνες “ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ”

  • Views 2670

Στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας

Το “ΑΘΛΟΡΑΜΑ” ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ και την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, διοργανώνει τους 1ους ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ, με την επωνυμία “ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ” την Τετάρτη 28 Ιουνίου από 17.00 έως 20.30 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.

Οι Αγώνες αυτοί είναι αφιερωμένοι στον αείμνηστο Βασίλη Σεβαστή, παλαιό Πρωταθλητή του Στίβου και Μεσογειονίκη που μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας συνέχισε να είναι κοντά στον Στίβο και πάντοτε σε θέσεις παραγωγικού αθλητισμού.

Από Προπονητής Στίβου σε Σωματεία της Πάτρας μετά το 1976, Διευθυντής του Εθνικού Σταδίου της Πάτρας στη συνέχεια, Τεχνικός Σύμβουλος της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου από το 1984 και μετέπειτα Υπεύθυνος Προπονητής Ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ και ολοκλήρωσε την προπονητική του διαδρομή ως Εθνικός Προπονητής Στίβου.

Στη διαδρομή του αυτή και με αρχή το 1984 ήταν ο βασικός συντελεστής της σύνταξης του αθλητικού Σχεδιασμού του ΣΕΓΑΣ για τον Στίβο που με βάση αυτόν τον Σχεδιασμό ήρθαν οι Χρυσές σελίδες του Αθλήματος.

Από το 1997 μέχρι το 2012 διετέλεσε Πρόεδρος και από το 2012 μέχρι και τον θάνατό του τον Απρίλιο του 2021 Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, προσφέροντας μόνο πλούσιο και θετικό έργο για τον Στίβο με αυτήν την Διοικητική του ενασχόληση.

Στους Αγώνες αυτούς, που θα έχουν πλούσια συμμετοχή περισσότερα από 68 Σωματεία Πανελλαδικά, με τις δηλώσεις συμμετοχής, πλέον των 400 αθλητών και αθλητριών, θα διεξαχθούν 25 αγωνίσματα στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, Κ18 & Κ16.

Οι διοργανωτές θα ανακοινώσουν αύριο τις τελικές συμμετοχές με βάση το πρόγραμμα των αγώνων.

Στους νικητές και νικήτριες θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια. Επίσης θα γίνουν και οι παρακάτω τρεις ειδικές βραβεύσεις:

• Στον καλύτερο αθλητή των Αγώνων βράβευση στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑ που διετέλεσε για πολλές δεκαετίες στην Πάτρα Μέλος του Σωματείου ΄΄ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ΄΄ και Μέλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου .
• Στην καλύτερη αθλήτρια των Αγώνων βράβευση στη μνήμη του ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ που διετέλεσε Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου από το 1984 μέχρι το 1993 και
• Στον νικητή του Άλματος σε Μήκος βράβευση στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΖΙΑ που διετέλεσε Μέλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και Διεθνής Κριτής Στίβου για πολλά χρόνια.

Οι παραπάνω τρεις αείμνηστοι εργάτες του Στίβου προσέφεραν τα μέγιστα τον Πατραϊκό αθλητισμό και πάντοτε θα τους θυμάται με σεβασμό ο Στίβος.

Οι Αγώνες σε μνήμη ΒΑΣΙΛΗ ΣΕΒΑΣΤΗ είναι Αγώνες αναγνωρισμένοι από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ( World Athletics ) και στηρίζονται και από τα Αθλητικά Σωματεία: ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΕ, ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΓΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΓΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ, ΑΣ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, ΓΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΝΟ ΖΑΧΑΡΩΣ – ΚΑΙΑΦΑ, ΑΟ ΠΕΛΟΨ, ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ, ΠΑΤΡΑΊΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΙΒΟΥ, ΑΕ ΕΣΠΕΡΟΣ 2004, ΓΣ ΑΙΟΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΑΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ, ΑΓΣ ΑΡΙΩΝ, ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΙΓΙΟΥ, ΑΓΕ ΠΥΡΓΟΥ, ΓΣ ΑΘΛΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ, ΑΜΣ ΠΝΟΗ, ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ, ΓΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ, ΓΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΓΣ ΑΤΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝ 2000, ΑΟ ΔΥΜΗΣ, ΓΣ ΦΛΟΓΑ και τον ΣΕΒΑΣ ΠΑΤΡΑΣ.

Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη.

#pampeloponisiako#     ΠΗΓΗ:SPORT.IN

26-6-2023