ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΙ 2οι ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Views 2328

Μετά τα δύο Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα Ιστιοπλοΐας στις κατηγορίες Laser  και J24 και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τοξοβολίας Νέων που θα φιλοξενήσει η Πάτρα τα δύο επόμενα χρόνια, ήρθε και η επιτυχία της ανάληψης των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβρη του 2019 στην πόλη μας.

Την απόφαση αυτή πήρε ομόφωνα το εκλεκτορικό σώμα  της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στη συνεδρίαση του που έγινε στην Ισπανική πόλη Ταραγόνα, όπου και παρουσιάστηκε με επιτυχία η υποψηφιότητα της Πάτρας από την Επιτροπή Διεκδίκησης των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019.

Την παρουσίαση της υποψηφιότητας άνοιξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Τάκης Πετρόπουλος ενώ τη διαδικασία της παρουσίασης συντόνισε το μέλος της Επιτροπής Θοδωρής Μενεγής. Ο Νάσος Νασόπουλος επίσης μέλος της Επιτροπής ανέλυσε τα τεχνικά στοιχεία του φακέλου ενώ  χαιρετισμό απηύθηναν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης , ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και οι Πατρινοί διεθνείς αθλητές Κώστας Πετρόπουλος και Βάσω Καραντάσου. Στην Ταραγόνα βρέθηκαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος και ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου Αχαΐας  Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Παρά το γεγονός ότι η Πάτρα έμεινε στο τέλος της  κούρσας  μόνη διεκδικήτρια καθώς η Αλεξάνδρεια απέσυρε το φάκελο της, η Μασαλία δεν έκανε χρήση του δικαιώματος επαναδιεκδίκησης  και μία ακόμη πόλη της Τυνησίας  που είχε εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον δεν υπέβαλε φάκελο, η ανάληψη δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έπρεπε να ξεπεραστεί ήταν η έλλειψη της απαραίτητης (σύμφωνα με τον κανονισμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής – ΔΟΕ) σχετικής επιστολής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που οφειλόταν στο γεγονός ότι είναι ακέφαλη.

Άλλα προβλήματα ήταν η οριακή δυναμικότητα κλινών των ξενοδοχείων της πόλης που απαιτούνται και η αδυναμία που επέδειξε λόγω της κρίσης η Ελλάδα να διοργανώσει τους Μεσογειακούς του 2009. Τα προβλήματα αυτά ξεπεράστηκαν τελικά χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν και από όλους τους εμπλεκόμενους από Ελληνικής πλευράς και το τέλος ήταν αίσιο.

Τα οφέλη της Πάτρας από την ανάληψη των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων θα είναι πολλαπλά με κυριότερο ότι η πόλη θα αποχτήσει υλικοτεχνικές αθλητικές υποδομές για τα Παράκτια Αθλήματα και το Ναυταθλητισμό, που υστερεί δραματικά παρά τη μεγάλη παράδοση και τη σύγχρονη δυναμική της σε αυτά τα αθλήματα.

Μέσα στον επόμενο διάστημα αναμένεται να έχει συγκροτηθεί η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, που θα αναλάβει όλη την ευθύνη τόσο για την προετοιμασία όσο και τη διοργάνωση τους.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, η οποία θα είναι με κάθε τρόπο στη διάθεση της Οργανωτικής Επιτροπής,  εύχεται καλή επιτυχία!