Διαπολιτισμική δράση παρουσία 30 Κινέζων φοιτητών στις Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων

  • Views 2313

Πρωτότυπη διαπολιτισμική δράση παρουσία τριάντα (30) Κινέζων φοιτητών και φοιτητριών έλαβε χώρα στις Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέχεια της αγαστής συνεργασίας του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων και του υπευθύνου Γιώργου Μαγιάκη, και του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του καθηγητή Παύλου Κόντου, πραγματοποιήθηκε στον χώρο της κατασκήνωσης για τους συμμετέχοντες, παράσταση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την Κινεζική Όπερα που έχουν αναφορές στη φύση, την ιστορία και την κουλτούρα της Κίνας, επίδειξη των παραδοσιακών τους στολών και επεξήγηση των συμβόλων των στολών αυτών, χειροτεχνίες με υλικά που έφεραν από τη χώρα τους, αλλά και σχεδίαση ιδεογραμμάτων της κινέζικης γλώσσας.

 

Οι μικροί κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν αυθεντικά και πρωτότυπα με τη ζώσα κινεζική παράδοση και να αποκτήσουν μια γνήσια εικόνα ενός πολιτισμού εφάμιλλης ιστορικότητας του ελληνικού. Η συνάντηση αυτή αποτελεί πρωτόγνωρη εμπειρία για τα παιδιά των κατασκηνώσεων, τα οποία έπαιξαν, παράλληλα, και το ρόλο του «οικοδεσπότη» βγάζοντας «ασπροπρόσωπη» την πόλη μας. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε σε κλίμα ενθουσιασμού, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Η παραπάνω δράση υπαγόταν στο πλαίσιο του Summer School του Southwest University της Κίνας σε συνδιοργάνωση του Πανεπιστημίου Πατρών, με τίτλο “History, Art, Philosophy” (21 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2023) μέσα από το οποίο οι Κινέζοι φοιτητές διδάχθηκαν Ελληνική Ιστορία και Τέχνη, Γλώσσα, Φιλοσοφία και Παραδοσιακούς Χορούς, αποκόμισαν εμπειρίες από τη ζωή της Πάτρας και του Πανεπιστημίου, επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία και Αθήνα, ενώ, παράλληλα, έδωσαν δύο παραστάσεις (η πρώτη στο Κτήριο B του Πανεπιστημίου Πατρών, η δεύτερη στην Κατασκήνωση για Παιδιά του Δήμου Πατρέων στην Πλαζ).

 

Η διοίκηση των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων και το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων ευχαριστούν θερμά τον κύριο Παύλο Κόντο και το Τμήμα Φιλοσοφίας για τη σύμπραξη και την όλη συνεργασία.

 

#pampeloponisiako#    ΠΗΓΗ: skaipatras.gr
11-8-2023