Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ 2ου ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ”ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ”, ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

  • Views 9468

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η αυλαία του 2ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος» θα ανοίξει με συναυλία στα Παλαιά Σφαγεία.

 

Η Πάτρα είναι έτοιμη και βάζει τα γιορτινά της για να υποδεχτεί τον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην ίδια, πιστοποιημένη μοναδική διαδρομή πλάι στη θάλασσα, που τον ανέδειξε στο δημοφιλέστερο και μαζικότερο Ημιμαραθώνιο της Δυτικής Ελλάδας κι έναν από τους πιο δημοφιλείς της χώρας και των Βαλκανίων.

Η αυλαία της μεγάλης αθλητικής γιορτής της πόλης μας ανοίγει την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. στα Παλαιά Σφαγεία με τη Συναυλία των τραγουδοποιών Κώστα Παρίση από τα Υπόγεια Ρεύματα και του Πατρινού Νίκου Μπαλή.

Οι δύο ξεχωριστοί καλλιτέχνες θα «συναντηθούν» μουσικά στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ημιμαραθωνίου, που όπως και πέρυσι συνδέεται με το ετήσιο Φεστιβάλ Υποδοχής των Πρωτοετών Φοιτητών που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πατρών με τη συνεργασία και του Δήμου Πατρέων.

Ο τίτλος της συναυλίας είναι «Μ’ αρέσει να κοιτάω ψηλά…» και θα ακουστούν κομμάτια από τη δισκογραφία του Κώστα Παρίση και του Νίκου Μπαλή, καθώς και τραγούδια αγαπημένων Ελλήνων δημιουργών (Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Λοΐζος, Θάνος Μικρούτσικος, Σωκράτης Μάλαμας, Δημήτρης Ζερβουδάκης κ.α.).

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία θα δοθούν από τους ίδιους τους καλλιτέχνες στη συνέντευξη τύπου για τον Ημιμαραθώνιο που θα δοθεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 11.30 π.μ. στην Αγορά Αργύρη.

Τέλος, οι δρομείς, οι συντελεστές και οι θεατές του Ημιμαραθωνίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους Πυξ Λαξ στη μεγάλη συναυλία τους που θα γίνει στην Πλατεία Γεωργίου μετά τον αγώνα το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 9 μ.μ. στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υποδοχής των Πρωτοετών Φοιτητών που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πατρών.

 

#pampeloponisiako#

12-10-2023