Ο 2ος ΝΥΚΤΕΡΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ “ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ” 2023 ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

  • Views 9462

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος» απογείωσε την Πάτρα

Η Πάτρα έζησε χθες κάτι πρωτόγνωρο στα αθλητικά της χρονικά καθώς ο αφιερωμένος στον μεγάλο Φάνη Τσιμιγκάτο Ημιμαραθώνιος εφέτος είχε πολλαπλάσιους δρομείς και θεατές από την περυσινή διοργάνωση, πολύ υψηλά στάνταρ ασφαλείας και σε αγωνιστικό επίπεδο σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις με κορυφαία το 1.04.43.5 του Κενυάτη   Κιμουτάι Ζόζεφ Κιμελί, που αποτελεί ρεκόρ διαδρομής.

Η Οργανωτική Επιτροπή είναι ικανοποιημένη από την οργανωτική αρτιότητα του αγώνα, που κινήθηκε σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι και άγγιξε την τελειότητα στους περισσότερους τομείς και ταυτόχρονα επισήμανε τις επί μέρους αδυναμίες που παρουσιάστηκαν (καθυστέρηση στην ανατροφοδοσία νερού σε ορισμένους σταθμούς και ανεπάρκεια ισοτονικών), με τη δέσμευση ότι στον 3ο Ημιμαραθώνιο να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και θα επιλυθούν, στην προσπάθεια να προσεγγίσει οργανωτικά ο Ημιμαραθώνιος την τελειότητα.

Το καλαίσθητο ανάγλυφο μετάλλιο που φιλοτέχνησε κι εφέτος η βραβευμένη γλύπτρια Εύα Μελά είναι συλλεκτικό κι έγινε ανάρπαστο. Η διακεκριμένη καλλιτέχνης εμπνεύστηκε μία σύνθεση ενός περιστεριού με κλαδί ελιάς και τον Φάνη Τσιμιγκάτο να τερματίζει. Η διακεκριμένη καλλιτέχνης με τη σύνθεση της αναδεικνύει τη διαχρονική από αρχαιοτάτων χρόνων συμβολή του αθλητισμού στην Ειρήνη και την Αλληλεγγύη των λαών, που θριαμβεύει  με την υπέρβαση  του αγώνα τους και συμβολίζεται στη σύνθεση της με  την υπέρβαση των φυσικών και ψυχικών δυνάμεων που χαρακτήριζε τον αντισυμβατικό, ανατρεπτικό λαϊκό αθλητικό ήρωα Φάνη Τσιμιγκάτο. Όπως ήταν αναμενόμενο λόγω της μεγάλης ζήτησης του μεταλλίου εξαντλήθηκε και οι αθλητές που δεν το παρέλαβαν, αν δεν το δήλωσαν ήδη, παρακαλούνται να το δηλώσουν σε ένα από τα τηλέφωνα: 2610-277604, 6947-831390, 6945-875388, για να τους αποσταλεί.

Ο 2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος μεταδόθηκε διαδικτυακά ζωντανά επί 3,5 ώρες από πέντε (5) κινητές κάμερες (δύο με μηχανές και τρεις με drone), που παρακολουθούσαν την προσπάθεια των αθλητών κι έδωσαν εντυπωσιακές εικόνες μεταξύ των οποίων και φαντασμαγορικές,  πανοραμικές  με την Πάτρα φωτισμένη, προβάλλοντας τις ομορφιές της. Η live αναμετάδοση του Αγώνα προβαλλόταν σε γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί στην εκκίνηση απέναντι από την κερκίδα.

Έξι (6) έμπειροι φωτογράφοι αποτύπωσαν τις καλύτερες στιγμές του Ημιμαραθωνίου. Όλοι οι δρομείς θα παραλάβουν δωρεάν ηλεκτρονικά δίπλωμα με την επίδοση τους και θα έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν και να προμηθευτούν φωτογραφίες τους από τον Ημιμαραθώνιο.

Η ηχητική κάλυψη της διοργάνωσης ήταν τέλεια και κύλησε χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ ο γνωστός Πατρινός DJ Στέλιος Αποστολόπουλος, με τις εύστοχες επιλογές του, σκόρπιζε ενθουσιασμό και κράτησε επί 4 περίπου ώρες το ρυθμό πολύ ψηλά.

Ο καθιερωμένος πλέον ταλαντούχος παρουσιαστής της διοργάνωσης Μάριος Ζαφειρόπουλος ήταν για μια ακόμη φορά ξεσηκωτικός και συνεπικουρούμενος από τον εξειδικευμένο στο στίβο αθλητικογράφο Ηρακλή Αθανασόπουλο κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών επί 4 ώρες περίπου, με κορυφαία στιγμή τους όταν 5 λεπτά περίπου πριν τον τερματισμό πρόβλεψαν ότι θα γίνει ρεκόρ ανεβάζοντας την αδρεναλίνη.

Στον τερματισμό τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών μία έκπληξη περίμενε τους νικητές και τους θεατές καθώς άναβαν πυροτεχνήματα εδάφους, που συνέθεταν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό, δίνοντας γιορτινή ατμόσφαιρα και ανεβάζοντας τον ενθουσιασμό στα ύψη.

Για τους αθλητές όμως υπήρχε και άλλη έκπληξη που ήταν το pasta party στο οποίο απόλαυσαν μία ζεστή μακαρονάδα αναπληρώνοντας τις θερμίδες που είχαν χάσει από την υπερπροσπάθεια τους.

Η Οργανωτική Επιτροπή ανανεώνει το ραντεβού της με τους χιλιάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα και τους θεατές στον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος» το 2024, την ακριβή ημερομηνία του οποίου θα ανακοινώσει μέχρι το τέλος του έτους.

Μετά τη λήξη του Ημιμαραθωνίου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος δήλωσε: «Ο Ημιμαραθώνιος Πάτρας έχει γίνει υπόθεση της κοινωνίας και αυτό είναι το κλειδί της τεράστιας επιτυχίας του. Εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και της Δημοτικής Αρχής ευχαριστούμε την αθλητική κοινότητα στίβου και το δρομικό κίνημα της πόλης μας, που εργάστηκαν σκληρά για να έχουμε αυτό το εξαιρετικό, το μοναδικό αποτέλεσμα. Οι στόχοι μας είναι πάρα πολύ υψηλοί, θέλουμε η πόλη μας να είναι υπερήφανη για τον Ημιμαραθώνιο της όπως είναι για το Καρναβάλι της και πολλά άλλα. Έχουμε τις δυνάμεις να το πετύχουμε αυτό και θα το πετύχουμε, γιατί ξέρουμε να αγωνιζόμαστε για να πετυχαίνουμε και να προχωράμε μπροστά».

#pampeloponisiako#

23-10-2023