Απόλυτα επιτυχημένο κι αυτό το Τουρνουά Μπάσκετ Εργαζομένων

  • Views 2161
Ακόμη ένα Τουρνουά Μπάσκετ Επαγγελματικών Τάξεων ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, στο πλαίσιο των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, που διοργανώνει η Επιτροπή Πρωταθλήματος Εργαζομένων και το Τμήμα Άθλησης Πολιτισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με την Ε.Σ.Κ.Α.Η. και το Σύνδεσμο Διαιτητών και Κριτών Αχαΐας, κατά το οποίο συμμετείχαν 36 ομάδες (650 αθλητώ-εργαζομένων).
Στον τελικό, που έγινε τη Δευτέρα, 25/7/2016, στο Δημοτικό κλειστό γήπεδο της “Παν. Αλεξιώτισσας”, μετά από έναν πολύ συναρπαστικό, αμφίρροπο και ωραίο αγώνα, πρωταθλήτρια ομάδα για το 2016 και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχτηκαν οι Γυμναστές/Προπονητές, που επικράτησαν της ΕΛ.ΑΣ. με σκορ 65-57 (ημίχρονο 28-31).
Οι πόντοι για τους νικητές ήταν οι εξείς: Μηλιτσόπουλος 2, Δελάρτας 12, Τσιμπούκης 14, Νταβλούρος 5, Σκροπολίθας 13, Μπαζίνας 8, Δενδής 8, Ντούβας 3, ενώ για την ομάδα της ΕΛ.ΑΣ.: Μετζελόπουλος 14, Kιάφας 9, Ανδρουτσόπουλος 13, Καλογερόπουλος 6, Ασπρούλιας 4, Αθανασακόπουλος 2, Θανόπουλος 2, Δενδρινός 2, Χριστοδουλόπουλος 5.
MVP του τελικού ήταν ο Βασίλης Σκροπολίθας, των Γυμναστών/Προπονητών.
Διαγωνισμός τριπόντων και αγώνας επίδειξης αθλητών με αμαξίδια
Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου έγινε και ο καθιερωμένος διαγωνισμός τριπόντων, όπου μεταξύ 11 διαγωνιζόμενων νικητής αναδείχτηκε ο παίκτης της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργος Κιάφας, με 18 εύστοχες προσπάθειες.
Επίσης, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου έγινε κι ένας μικρής διάρκειας αγώνας επίδειξης, από αθλητές με αμαξίδια του Ήφαιστου Πατρών. Μια κίνηση που συγκίνησε κι ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους, για την υπομονή και επιμονή αυτών των αθλητών, που έχουν ένα και μόνο σύνθημα: “όλοι διαφορετικοί, όλοι ίδιοι”.
Ο τελικός έγινε σ’ ένα γεμάτο γήπεδο, με πολλούς φίλους των δύο ομάδων και παραγόντων του τοπικού μπάσκετ, καθώς και όλων των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά.
Απονομές βραβείων
Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε εκδήλωση, με τις απονομές των αναμνηστικών βραβείων σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν, καθώς και στην ΕΣΚΑΗ, το Σύνδεσμο Διαιτητών-Κριτών, στους γιατρούς των αγώνων, καθώς και στους εκπροσώπους του Απόλλωνα Πατρών, του Γλαύκου, του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και του Δημοτικού Γυμναστηρίου Αντιρρίου, για τη βοήθειά τους και τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.
Επίσης, βραβεύτηκαν ο Δημήτρης Τρασάνης, από τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου, και ο Θόδωρος Καραραχάλιος, από την 117 Π.Μ,. για την πολύτιμη βοήθειά τους σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση και συγκίνηση προκάλεσε η βράβευση της ομάδας του ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο Πάτρας, για τη συμμετοχή και την προσπάθεια αυτών των παιδιών.
fda4c1_1bfccd788d114c7faafbd79e9589fddc-mv2
Ο σύμβουλος Δημάρχου για θέματα αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, ευχαρίστησε την Οργανωτική Επιτροπή, το Γραφείο Άθλησης του Δήμου και ιδιαίτερα όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και συντελεστές της, για την τόσο επιτυχημένη διοργάνωση κι εξέφρασε την ευχή την επόμενη χρονιά να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και η μαζικότητα στον αθλητισμό, που έχει γίνει πλέον ΘΕΣΜΟΣ.
Ποιοι παραβρέθηκαν
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Αθανασόπουλος και Παν. Μελάς, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τζανάκος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ο πρόεδρος του Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων, Δημ. Αναγνωστόπουλος και ο Κώστας Καραγκούνης, υπεύθυνος Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου.
Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης της Ομάδας με αμαξίδια του Ήφαιστου Πάτρας, για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν, ενώ, με δική τους πρωτοβουλία, ο προπονητής τους, Παν. Ηλιόπουλος, έδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Τάκη Πετρόπουλο, που ήταν ο πρώτος τους προπονητής, ενώ ενθουσιασμό και χειροκροτήματα προκάλεσε η βράβευση του θρύλου του μπάσκετ Κώστα Πετρόπουλου, για την προσφορά του στο άθλημα και στην πόλη μας.
Τέλος, τιμήθηκαν οι διαιτητές του τελικού, Χρ. Παναγιώτου, Α. Βαρδάλος και Αντ. Τσαούσογλου, καθώς και ο Χρ. Χριστοδούλου, που θα εκπροσωπήσει την πόλη μας στην προσεχή Ολυμπιάδα του Ρίο, για το ήθος του και την προσφορά του στο άθλημα.

πηγή pelop.gr 27 Ιουλίου 2016