Συλλεκτικό Λέυκωμα για τον Νουρέγιεφ του Ελληνικού μπάσκετ Κώστα Πετρόπουλο

  • Views 2031

Η ιδέα γεννήθηκε σε μια συζήτηση-αναπόληση των στιγμών που χάρισε.

Μια παρέα ανθρώπων του Αθλητισμού αποφάσισαν την έκδοση ενός συλλεκτικού Λευκώματος για τον δικό μας Νουρέγιεφ, σε περιορισμένα αντίτυπα, που θα διανεμηθούν δωρεάν.

Το Λεύκωμα  περιλαμβάνει 77 μικρά κείμενα ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, που τον έζησαν, τον γνώρισαν, τον παρακολούθησαν, τον θαύμασαν και ένα μεγαλύτερο κείμενο του αδελφού του Τάκη, που αναφέρεται στα παιδικά τους χρόνια και πως από τις ποδοσφαιρικές αλάνες της Απάνω Πόλης, βρέθηκαν στο ιστορικό ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Απόλλωνα στη Ναυαρίνου.

Η επιλογή των ανθρώπων αυτών, έγινε με κριτήριο να αποδοθεί τόσο ο μεγάλος αθλητής  Πετρόπουλος, όσο και ο σπάνιος άνθρωπος Κώστας.

Η ομάδα πρωτοβουλίας και οι εκδόσεις VIA που επιμελήθηκαν το συλλεκτικό Λεύκωμα για τον Κώστα Πετρόπουλο, διοργανώνουν το Σάββατο 11  Μάρτη στις 11.00 π.μ., στην αίθουσα τύπου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, εκδήλωση για την παρουσίαση του.

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχουν οι Δημοσιογράφοι Τάκης Θεοδωρακόπουλος και Δημήτρης Αβραμίδης.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο Δήμαρχος Πατρέων, ο οποίος θα απονείμει βαρύτιμο έπαθλο στον τιμώμενο “για την μεγάλη προσφορά του στον Ελληνικό Αθλητισμό και στη νεολαία της πατρίδας μας”

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.