“Συνεχίζονται οι καθημερινές επισκέψεις των σχολείων της πόλης στο Στάδιο”

  • Views 2295

Σε συνεργασία με το τμήμα άθλησης του Δήμου και το προσωπικό του Σταδίου, συνεχίζουν τα σχολεία της πόλης μας  τις εκπαιδευτικές επισκέψεις τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού σταδίου.

Κλειστό και ερημωμένο πριν από δύο χρόνια είχε εγκαταλειφθεί, όπως όλα τα χρυσοπληρωμένα Ολυμπιακά Ακίνητα, στη φθορά του χρόνου και την αδιαφορία του Δήμου. Είχαν προτεραιότητα έργα βιτρίνας κι όχι τα έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του απλού πολίτη. Με λίγα χρήματα, καθημερινό ενδιαφέρον και παρουσία, προσωπική δουλειά, με το φιλότιμο του προσωπικού, το Στάδιο σώθηκε, έγινε το μόνο από τα Ολυμπιακά Στάδια που μπορεί να λειτουργήσει πλήρως. Καθημερινά όλοι όσοι εργάζονται στο χώρο βρίσκονται σε δουλειά για να το κάνουν ακόμη καλύτερο. Είναι ζήτημα της όλης πολιτικής της σημερινής Δημοτικής Αρχής που λειτουργεί με κριτήριο αυτό που έχει ανάγκη ο πολίτης, όπως έκανε και για το Νότιο Πάρκο, την Κατασκήνωση στην Πλαζ και συνεχίζει με τον Ριγανόκαμπο.

Η περιοχή μέσα και έξω από το Στάδιο πήρε ζωή. Πρωί τα Σχολεία, κάθε βαθμίδας, βρήκαν τον ποιο κατάλληλο, επαρκή και ασφαλή χώρο για ενημέρωση και παιχνίδι. Το απόγευμα ο χώρος στάθμευσης γεμίζει αυτοκίνητα από τους πενήντα και πάνω φορείς που στεγάζονται στις αίθουσες που τους διατέθηκαν, για να αθληθούν μεγάλοι και παιδιά. 2000 και πλέον Πολίτες, με την κάρτα άθλησης που εκδώσαν δωρεάν, μπαίνουν στους χώρους του βοηθητικού για περπάτημα και άθληση.

Την περασμένη πέμπτη σειρά είχε το 31ο Νηπιαγωγείο. Οι 50 λιλιπούτιοι μαθητές και μαθήτριες, συνοδευμένοι από τις δασκάλες τους ακολούθησαν το οργανωμένο εκπαιδευτικό και αθλητικό πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει η Διοίκηση του Σταδίου. Επισκέφτηκαν πρώτα την αίθουσα εκδηλώσεων όπου  παρακολούθησαν ένα ολιγόλεπτο φιλμάκι για το στάδιο και τα ολυμπιακά αθλήματα, έκαναν ερωτήσεις και συζήτησαν με τον υπεύθυνο γυμναστή. Ύστερα ξεναγήθηκαν στους χώρους του κεντρικού σταδίου, όπου εντυπωσιάστηκαν γιατί δεν είχαν ποτέ μπει ελεύθερα σε τέτοιο χώρο και αμέσως μετά έπαιξαν οργανωμένα με την καθοδήγηση γυμναστών του τμήματος άθλησης στο βοηθητικό στάδιο. Συνέχισαν με ελεύθερο παιχνίδι μέχρι το μεσημέρι δίνοντας στο χώρο μια πολύ όμορφη εικόνα με την παρουσία τους και ένα χαμόγελο σε όσους συνηθίζουν να αθλούνται εκεί αυτές τις ώρες.

Οι επισκέψεις συνεχίζονται και περιμένουμε και όσους, και όσα Σχολεία δεν έχουν γνωρίσει το χώρο μέχρι σήμερα να ανακαλύψουν και πάλι τον έτοιμο, υπέροχο χώρο του Σταδίου.