Πανελλήνιοι αγώνες στίβου Ανδρών Γυναικών 2017 στο Παμπελοποννησιακό στάδιο

  • Views 2755

Βρισκόμαστε πλέον την τελική ευθεία για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού της Πάτρας για το 2017, τη σημαντικότερη όσο και παλαιότερη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών.

Οι Αγώνες θα γίνουν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας το Σάββατο και την Κυριακή 17 και 18 Ιουνίου.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται για 4η φορά στην Πάτρα, οι τρεις προηγούμενες ήταν το 1995, το 2010 και το 2016.

Σπάνιο το γεγονός να επαναλαμβάνεται η διοργάνωση στην ίδια επαρχιακή πόλη, κι αυτό έχει εξήγηση.

Οι αγώνες πέρυσι στο Παμπελοποννησιακό σημείωσαν μοναδική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, που στην ουσία υπαγόρευσαν στη διοίκηση της Ομοσπονδίας να αναθέσει εκ νέου τους αγώνες στην Πάτρα!

Σημειώνεται πως είναι η αρχαιότερη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα καθώς το πρώτο πρωτάθλημα έγινε το 1896, το φετινό είναι το 103ο! Αντίστοιχα στις γυναίκες είναι το 82ο καθώς πρώτη φορά πήραν μέρος το 1931.

Το Στάδιο είναι πανέτοιμο, ο μηχανισμός του ΣΕΓΑΣ δηλώνει ότι θα διεξάγει καταπληκτικούς αγώνες ενώ και οι πρωταθλητές της χώρας στο σύνολό τους θα πάρουν μέρος στους αγώνες με επικεφαλής φυσικά την χρυσή ολυμπιονίκη του Ρίο στο επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη. Κώτσας Φιλιππίδης και Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ με εμπόδια, Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, Κυριαζής στον ακοντισμό,  Τσάκωνας στα 100μ και 200μ, Σκαρβέλης και Σταματόγιαννης στη σφαιροβολία αλλά και η Παπαχρήστου στο τριπλούν, η Μπελιμπασάκη στα 200μ, οι αδελφές Βασιλείου στα 400μ, η Πεσιρίδου στα 100μ με εμπόδια είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που θα τραβήξουν τα βλέμματα των πατρινών φιλάθλων.

Ταυτόχρονα υπάρχουν και πολλά παιδιά της Πάτρας που θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και πιθανό να είναι στα μετάλλια, όπως η Δέσποινα Μουρτά και η Ελπίδα Τόκα της Ολυμπιάδας Πατρών στα 400μ και 400μ με εμπόδια αντίστοιχα, η Κατερίνα Κυριακοπούλου της Παναχαϊκής στο ύψος  και ελπίζουμε και σε άλλους αθλητές της περιοχής μας που είναι ικανοί για την έκπληξη.

Ο ΣΕΓΑΣ και η διοίκηση του Σταδίου καλεί όλους τους πατρινούς φιλάθλους να έρθουν να ζήσουν από κοντά τη διεξαγωγή ενός τόσο σημαντικού γεγονότος που τιμά την πόλη μας και να διαμορφώσουν με το χειροκρότημά τους ακόμα και τα αποτελέσματα των αγώνων. Εξάλλου ο στίβος προάγει τον πολιτισμό και προσφέρεται για όλη την οικογένεια.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν τόσο για τους προκριματικούς τα πρωινά όσο και για τους απογευματινούς αγώνες των τελικών.