Το Φεστιβάλ στις γειτονιές

  • Views 2854

Οι γειτονιές της Πάτρας για μια ακόμα χρονιά γίνονται χώροι υποδοχής της τέχνης και του πολιτισμού μέσω του Διεθνούς Φεστιβάλ. Οι εκδηλώσεις θα αγκαλιάσουν και τις τέσσερις δημοτικές ενότητες με την αρχή να γίνεται στο Ανατολικό διαμέρισμα σε ένα τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων 7, 8 και 9 Ιουλίου.

  • Η πρεμιέρα των φετινών εκδηλώσεων που έχουν τίτλο «Το φεστιβάλ στις γειτονιές» θα γίνει στις 9,30 το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιουλίου στο Βοηθητικό του Πελοποννησιακού Σταδίου όπου θα εμφανιστεί ο Μπάμπης Τσέρτος σε ένα πρόγραμμα «Εφ’ όλης της ύλης».

Πρόκειται για μια συναυλία η οποία θα ξεναγήσει το κοινό στην προϊστορία του ρεμπέτικου, μέχρι την σημερινή εκδοχή του λαϊκού αστικού τραγουδιού. Συνοδοιπόροι στην μουσική βραδιά είναι η Ειρήνη Τουμπάκη με την υπέροχη φωνή της , ο δεξιοτέχνης του βιολιού Κυριάκος Γκουβέντας, ο Κώστας Ζαριδάκης στο μπουζούκι, ο Κώστας Τσεκούρας στην κιθάρα και ο Γιάννης Τσέρτος στο πιάνο.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει κυλικείο

(σουβλάκι, πατάτες, μπύρα, αναψυκτικά κλπ με χαμηλές τιμές).

Η Είσοδος είναι ελεύθερη


  • Την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων Κυριακή 8 Ιουλίου στις 9,30 το βράδυ οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής θα παρουσιάσουν στον ίδιο χώρο διάφορα πολιτιστικά τμήματα τους με την εξής σειρά:

Αποτέλεσμα εικόνας για παραδοσιακό χορό

ΕΚΠ. ΣΥΛ. ΠΑΓΩΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
ΕΚΠ. ΣΥΛ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ
ΕΚΠ. ΣΥΛ. ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
ΕΚΠ. ΣΥΛ. ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΗΡΟΚΟΜΙΤΙΣΣΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΡΙΤΕΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ
ΕΚΠ. ΣΥΛ. ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΕΚΠ. ΣΥΛ. ΡΩΜΑΝΟΥ ΜΕΙΚΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει όλο το τριήμερο έκθεση ζωγραφικής του εκπολ. Συλλόγου Περιβόλας, έκθεση κεντήματος του εκπολ. Συλλόγου Έκφραση Εγλυκάδας και έκθεση Φωτογραφίας του Παμμικρασιατικού συνδέσμου.


  • Την τρίτη μέρα των εκδηλώσεων Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ στον ίδιο χώρο το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση:

Η Τρελή του Σαγιό του Jean Giraudoux σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου.

Το έργο:

Η Ωρελί, μια εκκεντρική μποέμ Παριζιάνα, μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας μαφιόζων επιχειρηματιών να σκάψουν συθέμελα το Παρίσι για να αντλήσουν το πετρέλαιο που φημολογείται ότι κρύβεται στο υπέδαφός του. Γνωρίζοντας την απληστία των επιχειρηματιών για εύκολο χρήμα, η Ωρελί, καταστρώνει ένα σχέδιο για να τους εξαφανίσει: πρώτα διαδίδει πως γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται το πετρέλαιο και έπειτα, με τη συνεργασία των φίλων της, περνάει τους μαφιόζους από μια δίκαιη δίκη και στο τέλος τους οδηγεί σε ένα σκοτεινό υπόγειο, όπου υποτίθεται ότι κρύβονται αμύθητα κοιτάσματα πετρελαίου. Τυφλωμένοι από την απληστία τους, οι μαφιόζοι επενδυτές, πείθονται εύκολα και εγκλωβίζονται στο σκοτεινό υπόγειο. Έτσι, η Ωρελί, έχει τη μοναδική ευκαιρία να τους εξοντώσει όλους και να προτείνει έναν κόσμο ελευθερίας και αλληλεγγύης απέναντι στην τυραννία του χρήματος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.