Περαιτέρω αναβάθμιση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου

  • Views 2305

 

01-08-2019                                                                              ΠΗΓΗ: 902.gr

 

Με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ προσέλευσης θεατών, ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το 105ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πατρέων, «ο ΣΕΓΑΣ μετά και από δημοσιοποιημένη επιθυμία των ίδιων των αθλητών επέλεξε το Στάδιο της πόλης μας για 4η συνεχόμενη χρονιά, γεγονός που το αναδεικνύει σε σημαντική υλικοτεχνική υποδομή της χώρας για το στίβο και σε μια από τις σημαντικότερες για τον αθλητισμό γενικότερα».

Τώρα, σύμφωνα με το δήμο, η Διοικούσα Επιτροπή αλλά και οι εργαζόμενοι του Παμπελοποννησιακού και του Τμήματος Άθλησης σε συνεργασία με την ΕΠΣΑ προετοιμάζονται για την επόμενη μεγάλη αθλητική διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στο συγκεκριμένο Στάδιο, δηλαδή ο ένας όμιλος των Προκριματικών του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου U17 (από 13 έως και 19 Νοέμβρη).

Συγκεκριμένα, ενόψει της διοργάνωσης, αναμένεται η ενεργειακή αναβάθμιση του Σταδίου, μετά και την έγκριση κονδυλίου ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ ώστε αφ’ ενός να επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερη μείωση του ετήσιου κόστους λειτουργίας του Παμπελοποννησιακού, που θα αγγίξει το 50%, αφ’ ετέρου θα εκσυγχρονιστούν τα ηλεκτρομηχανολογικά του συστήματα μεταξύ των οποίων και οι γιγαγαντοοθόνες.

Σε δήλωσή του για την ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης δήλωσε:

«Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της οργανωτικής επιτυχίας των αγώνων, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου, την Ένωση Κριτών Στίβου, το προσωπικό και τη Διοικούσα Επιτροπή του ΠΣ που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Τα εύσημα όμως για το υψηλό αγωνιστικό και πολιτιστικό επίπεδο των αγώνων ανήκουν σε όλους τους Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν. Τα θερμά συγχαρητήριά μου στην άξια πρωταθλήτρια Ελλάδας Δέσποινα Μουρτά, την προπονήτρια της Μπορνιβέλι Ντίνα και το σύλλογό της, Ολυμπιάδα, τους Πατρινούς αθλητές και αθλήτριες Μαντά Π., Χαριτωνίδη Χ., Κωτσοπούλου Σ., Φουτσιτζίδου Α., Νεδέλκου Ι., Κουτράκο Κ., Θεοφιλόπουλο, Παπαδάκη και Οικονόμου, στους προπονητές τους και στους συλλόγους τους που πρωταγωνίστησαν και μας έκαναν υπερήφανους.

Ένα “μπράβο” αξίζει στους εργαζόμενους του δήμου που κρατούν τη λειτουργία του Σταδίου σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο.

Είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να αναγνωρίσει την προσπάθεια και να ενισχύσει οικονομικά τον δήμο μας, ώστε οι αθλητικές του εγκαταστάσεις να είναι σε θέση να ικανοποιούν τις ανάγκες της νεολαίας».