Πελετίδης-Βρούτσης: Πολλά τα οφέλη για την Πάτρα, νέο ταρτάν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο

  • Views 1381

 

Ωφελημένη βρήκε η Πάτρα από τη συνάντηση που είχαν χθες, 24 Απριλίου 2024 στο Υπουργείο Αθλητισμού ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, τον οποίο συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, παρουσία της Μαρίας Πολύζου, παλιάς πρωταθλήτριας μεγάλων αποστάσεων και νυν συμβούλου του κ. Βρούτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν καλό, ο Γιάννης Βρούτσης φάνηκε ότι ήταν ενημερωμένος σε γενικές γραμμές για τις ανάγκες της πόλης σε ότι έχει να κάνει με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και έδειξε διάθεση να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένα αιτήματα που κατατέθηκαν από την πλευρά του Δήμου Πατρέων.

Το βασικό ήταν ότι υπήρξε δέσμευση από την πλευρά του κ. Βρούτση για να βρεθεί λύση προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η αλλαγή ταρτάν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, του βοηθητικού Σταδίου και δύο διαδρομών στο λεωφορειόδρομο.

Βρούτσης-Πελετίδης: Πολλά τα οφέλη για την Πάτρα, νέο ταρτάν στο Παμπελοποννησιακό

Παράλληλα αποδεχόμενος σχετική πρόταση για δημιουργία και αναζωογόνηση μικρών εστιών αθλητισμού, που θα βοηθήσει ποικιλοτρόπως τους νέους να απομακρυνθούν από…άλλα, στις γειτονιές της πόλης θα χρηματοδοτήσει ένα ανοιχτό γήπεδο στην Πάτρα, εκεί που θα υποδειχτεί από τον Δήμο.

Μάλιστα αρχικά του ζητήθηκε η χρηματοδότηση δύο ανοιχτών γηπέδων, αλλά η δέσμευση του Γιάννη Βρούτση ήταν τελικά για ένα με τον Δήμο Πατρέων να στοχεύει η συγκεκριμένη κατασκευή από τη ΓΓΑ να αποτελέσει την αρχή για να προχωρήσει το μείζον θέμα της ανακατασκευής μικρών ανοικτών συνοικιακών γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και ποδοσφαίρου 5Χ5.

Το μεγαλύτερο κέρδος από τη συνάντηση ήταν η δέσμευση για την αντικατάσταση του ταρτάν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες και διεθνείς διοργανώσεις, αφού αυτό επιβάλλεται πλέον από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Το συνολικό ποσόν που απαιτείται είναι στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Βρούτσης-Πελετίδης: Πολλά τα οφέλη για την Πάτρα, νέο ταρτάν στο Παμπελοποννησιακό
Από την άλλη ο Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε σε σχετικά αιτήματα: Πρώτον, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα από τη ΓΓΑ χρηματοδότησης της συντήρησης του Παμπελοποννησιακού σταδίου με το κράτος να οφείλει, όπως υποστηρίζει ο Δήμος, 6 εκατομμύρια ευρώ από το παρελθόν.

Δεύτερον, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης του χρέους επισημαίνοντας ότι οι Δήμοι δεν επιχορηγούνται από το υπουργείο Αθλητισμού, αλλά από το υπουργείο Εσωτερικών και έτσι είναι!

Όμως ο Κώστας Πελετίδης και ο Τάκης Πετρόπουλος απάντησαν ότι η προγραμματική σύμβαση παραχώρησης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου έχει γίνει με το υπουργείο Αθλητισμού, τα Ολυμπιακά Ακίνητα, την Περιφέρεια και τον Δήμο, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει συμβατική υποχρέωση.

ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Κώστας Πελετίδης και ο Τάκης Πετρόπουλος ενημέρωσαν τον Γιάννη Βρούτση για τις δράσεις του Δήμου στην Πάτρα και τον τρόπο λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και τη φιλοσοφία του Δήμου για τον αθλητισμό. Ο κ. Βρούτσης από την πλευρά του ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πατρέων και τον Αντιδήμαρχο για την προσπάθεια του για την εφαρμογή της ψηφιακής διακυβέρνησης στον Αθλητισμό.

Βρούτσης-Πελετίδης: Πολλά τα οφέλη για την Πάτρα, νέο ταρτάν στο Παμπελοποννησιακό

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Όπως διέρρευσε ήταν από τις σπάνιες φορές που υπήρξε άμεση ανταπόκριση σε αίτημα του Κώστα Πελετίδη σε υπουργό (Γιάννη Βρούτση) για συνάντηση και αυτό σχολιαζόταν ευμενώς στις τάξεις του Δήμου Πατρέων.

 

#pampeloponisiako#   ΠΗΓΗ: PELOP.GR

24-4-2024