Ημερίδα: Υγεία στα Αθλήματα Νόησης
Ημερίδα: Υγεία στα Αθλήματα Νόησης

Ημερίδα: Υγεία στα Αθλήματα Νόησης

  • Views 2468

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο της Αγοράς Αργύρη στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα την “Υγεία στα Αθλήματα Νόησης”, από το τμήμα Medical Corps της Patras Stratego Team, σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Εξέχοντες ομιλητές, ιατροί, εκπρόσωποι φορέων και αθλητές θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν την απόκτηση, βελτίωση και διατήρηση της υγείας των αθλητών που συμμετέχουν στα αθλήματα νόησης.

Τα αθλήματα Νόησης ή αθλήματα μυαλού, όπως το Σκάκι, το Μπριτζ & το Stratego είναι η κατηγορία αθλημάτων στα οποία η εξάσκηση του μυαλού είναι ο κύριος ρόλος των αθλούμενων.

Η εκπαίδευση του σώματός, η διατροφή και η καλή ψυχολογία είναι το τρίπτυχο για κορυφαία απόδοση στα –αυστηρών απαιτήσεων- παιχνίδια, που καλούνται να συμμετάσχουν.

Στόχος της Ημερίδας είναι η κατανόηση και ενημέρωση, των άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένων στα αθλήματα νόησης της επίδρασης των ζητημάτων σωματικής και ψυχικής υγείας, της διατροφής και της “ρουτίνας” της προπόνησής πριν από ένα παιχνίδι καθώς και η ανάπτυξη μοναδικών τρόπων για να παραμείνουν τροφοδοτημένοι και συγκεντρωμένοι.

Παράλληλα θα τονιστούν  οι αυστηρές συνήθειες υγείας που είναι ζωτικής σημασίας για την συμμετοχή στα αθλήματα νόησης, στο πλαίσιο που δημιούργησε η εμφάνιση της πανδημίας του Covid-19.

Κατά την ημερίδα θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην συμμετοχή αθλητών ΑΜΕΑ στα αθλήματα νόησης, που αποτελεί έναν εξαιρετικό τομέα ενασχόλησης,  σε σύγκριση με τις περιορισμένες δυνατότητες που προσφέρουν οι “παραδοσιακές” αθλητικές δραστηριότητες σε γήπεδα και συλλόγους με σοβαρές ελλείψεις.

Με την συνδυαστική αλληλεπίδραση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την συζήτηση που θα αναπτυχθεί γύρω από τα ζητήματα Υγείας, προσδοκούμε πως η ημερίδα «Υγεία στα Αθλήματα Νόησης» θα αποτελέσει έναυσμα για την σύμπραξη συνεργασιών με ισχυρά οφέλη για την κοινωνία.

Συντονίστρια της Ημερίδας θα είναι η δημοσιογράφος Γεωργία Κοσμά.

Θα τηρηθούν όλα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Συστήνεται η προκράτηση θέσεων: https://forms.gle/gtRivjeo8g1sznzk7
https://patrasstratego.gr/ygeia-sta-athlimata-noisis/
εκδήλωση fb: https://fb.me/e/1YCgcBZhs